L som i livet, leva, leka och lära

Använd din rätt att rösta

Möjlighet att påverka och att få rösta är en otrolig lyx som flera länder i världen inte har, speciellt om man är kvinna. Rösträtten skall vi värna om, och ta på allvar. Bara drygt 90 år som vi kvinnor fått rösta så använd din rätt!

Hörde en diskussion där mannen sa något i stil ”visar mitt missnöje genom att skita i att rösta, dom ljuger ändå allihopa” . Personen han pratar med svarade med ungefär ”hur fan tänker du nu, om du vill visa missnöje får du ju rösta blankt. Om du skiter i det är du ju bara lat”

IMG_1339.JPG
Jag måste nog hålla med det sistnämnda, det är en demokratisk rättighet att få vara med och påverka. Du kan inte i soffan och klaga om du själv ligger i soffan och ”skiter i det”. Det är min åsikt!

Jag är väldigt osäker själv på vem som ska få min röst. Jag har många åsikter, och krav på vår regering men är väldigt osäker på vem som tycker/vill som mig så jag testade valkompassen.

Vet inte om jag blev så mycket klokare, men fick mig att tänka på vilka frågor som är viktiga för mig så måste nog sätta mig in i vad partierna vill lite mer. I varje fall de 3 partierna som ligger högst på listan.

+ Val 2014 +

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.