Niiiniskitchenlife

Glutenfria kladdkakemuffins

Dessa härliga glutenfria kladdkakemuffins kan man verkligen inte få nog av. När man adderar lite mörk choklad i själva muffinsen innan gräddning så blir det så vansinnigt smaskigt. Serverar du dessa godingar med vispgrädde och lite jordgubbar är det fasicken bland det godaste man kan äta alltså! IMG_0351 IMG_0354 IMG_0355 IMG_0356

Glutenfria kladdkakemuffins

175 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjölmix
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/4 tsk salt
1 mörk chokladkaka

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175º.

2) Blanda samman ägg och socker, inte vispa utan bara blanda samman. Det ska inte i luft i något som ska bli kladdigt.

3) Blanda de torra ingredienserna och häll i det i äggsmeten. Blanda till en jämn tjock smet. Häll sedan i smöret.

4) Blanda till en jämn smet och fördela i stadiga muffinsformar. Jag gör alltid mina i en muffinsplåt. Lägg i ett par rutor mörk choklad i varje form.

5) Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter – de ska vara kladdiga inuti.

6) Låt chokladmuffinsen svalna och dekorera de med florsocker. Servera som sagt gärna med vispgrädde och jordgubbar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mela

    du la upp för ett tag sen om ett recept på en omelett med tomat,fetaost och rödlök.
    Måst säga att det var det bästa jag har ätit på länge. har typ snart ätit den varje dag i 2 veckors tid 😀

    1. niinis

      Haha! Åh vad glad jag blir när ni berättar sånt här för mig. Vad kul, hoppas du inte ledsnar på den bara. ?