Niiiniskitchenlife

Brunchens dag

Hörni!

På söndag är det Brunchens dag. Hur passande är det inte att det är på en söndag. När man kan göra sig till lite extra och anstränga sig lite mer, ja om man inte har helgjobb vill säga. Brunch är ju en blandning mellan lunch och frukost. För sjusovaren som sovit över frukosten men gärna vill ha en matigare frukost. Så kan man förklara det som.

P9120095

En brunch kan bestå av det du är sugen på. Jag brukar koka ägg, ibland blir det omelett också. Steka bacon och lite köttbullar kan också vara väldigt gott. Här ovan har jag slängt ihop gröt, en mimosa, små plättar, scones, honungsmelon, smoothie och te.

P9110084

Färska varma scones är det inte mycket som slår.

P9120099-2

Gröten blev lite roligare med bbananskivor, solrosfrön, färska blåbär, bananhjärtan och massa kanel. Riktigt riktigt gott var det!

P9120102-2

Att få köra lite ”plock” tycker jag är toppen för brunch. Det är då man får äta lite av varje och det man just för stunden är sugen på.

P9120108

Smoothien är verkligen såååå god, enkel som tusan att svänga ihop dessutom! Alla recept får du nedan:

PLÄTTAR:

 2 ägg
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
50 g smör

Gör såhär:

1) Blanda samman mjölk, salt och vetemjöl.

2) Knäck sedan i äggen ett och ett. Vispa runt så äggen löser upp sig.

3) Smält häften av smöret och häll i det i smeten. Spar hälften till stekningen också. Det går inte åt alltihopa men bara spara det du inte använder.

4) Stek plättarna i en pannkakslagg med små plättar.

SMOOTHIE 2 glas:

3 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
1 banan

Gör såhär: 

1) Häll i yoghurt, mjölk och en skalad banan i en mixer. Mixa runt tills allt blivit en krämig härlig smoothie.

2) Häll upp i 2 glas, toppa med färska blåbär och jordgubbar eller det du tycker om.

MIMOSA 4 champangeglas:

 4 dl apelsinjuice
2 dl mousserande vin

Häll först upp juicen  glasen, toppa med det mousserande vinet.

NINAS SCONES:

2 dl mjölk
75 gram smör
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Istället för att använda rumsvarmt smör så smälter jag smöret helt.

2) Häll i smält smör, salt, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke, häll också i mjölken.

3) Ta en gaffel och jobba ihop det till en deg lite snabbt.

4) Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Platta ut en stor kaka på plåten. Ta en pizzaslicer och dela upp den i 8 bitar. Nagga den ordentligt, sedan är det skjuts in i ugnen i ca 10-12 minuter.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, inspo och tips. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. niinis

      På deras sida? Då bör du maila dom om detta! Det kan ju vara så att alla ligger i granskningsläge till tävlingen är avgjord. 🙂 Lycka till i alla fall!