Niiiniskitchenlife

Saltad gurka

Ja igår pratade jag ju om vuxenpoäng när jag hade gjort pressgurka. Kan tycka att lägga in saltgurka är ännu mer vuxenpoäng. 🙂 Stora bumlingar till gurkor som ligger i saltat vatten och bara är vackra där i kylen.

jag har dessutom fått godkänt av Tony på dessa. Han ÄÄÄLSKAR nämligen saltgurka, sin pappas. Så ja jag hade en bjässe att klå här liksom, Tonys pappa har ju lagt in gurka i 100 år liksom. Men jag fick verkligen godkänt! Han tyckte det var jättegott! 🙂 Heja mig!

RECEPT SNABBSALTAD GURKA

500 g västeråsgurka
0,3 dl salt
5 dl vatten
några svartvinbärsblad
knippe med krondill

Gör såhär:

1) Häll upp vattnet i en glasburk. Gärna lite större så du får plats med gurkan också.

2) Häll i saltet. Rör om med en sked tills allt salt löst upp sig i vattnet, detta tar en liten stund så du vet. Vattnet ska vara fritt från saltsmulor kan man säga.

3) Tvätta gurkorna riktigt ordentligt, lägg dem sedan i det saltade vattnet.

4) Lägg i svartvinbärsbladen. Försök att trycka ner dem så mycket som möjligt under vattenytan. Jag tog sedan krondillen och slet sönder den lite och stoppade i den också.

5) Ställ in i kylskåpet, låt stå i 1 dygn innan du börjar äta av gurkan. Gott att ha på smörgåsen eller bara äta som den är.

Följ mig gärna >>Facebook<< och på min >>Instagram<< för mer inspiration, recept och tips.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.