Niiiniskitchenlife

Asiatisk kyckling med sting

Häromdagen åt vi en galet god kycklingrätt här hemma. Åh det var så smarrigt verkligen. Den är sådär härligt lagom stark av sambalen. Det exotiska smakerna iom både citron, lime och apelsin gifter sig så oerhört vackert ihop med rätten. ♥ Ni måste prova, har också angett Viktväktarpoints för rätten. IMG_6779 IMG_6780RECEPT 4 PERSONER, 10 SP per portion:

600 g kycklingfilé
1 tsk sambal oelek
½ msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk oliviolja
1 lime
3 msk balsamvinäger
½ citron
1 vitlöksklyfta
2 msk honung
250 g okokt spaghetti

Gör såhär:

Skär kycklingfiléerna i bitar. Häll i sambal, ingefära, pressad vitlök och olivolja i en påse. Riv zesten av limen och dela den sedan och pressa i saften och zesten i påsen också. Krydda med salt och peppar. Låt marinera i 30 min.

Stek sedan kycklingen med all marinad. Häll i balsamvinäger, citronsaften, vitlöken pressas i och honungen. Låt puttra runt. Det blir rätt mycket saft av citronen. Puttra och stek till kycklingen är klar rakt igenom.

Koka spaghetti. Häll sedan i spaghettin bland kycklingen och blanda runt. Ät med sallad eller som vi gjorde med apelsinklyftor. Såååå gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.