Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt.
Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. 🙂
RECEPT ca 24 st:
250 g smör
4½ dl mjöl
½ dl kakao
2,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Fyllning:
2 ägg
300 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det, vetemjöl, kakao, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj.
Ta sedan 1/3 av smulet och täck en bakform med bakplåtspapper i botten. Jag använde en långpanna som är ca 25×35 cm. Platta till det lite.
Fyllning:
Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Häll fyllningen över smulet. Strö sedan över resten av smulet.
Grädda i mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker.
Följ gärna min FB-sida för mer inspo, värdefulla tips och massor med recept på bak och mat HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR.
Tror min långpanna var för stor.Och creme cheese smeten blev väldigt tunn ja jag vispade kanske den för mycket.God smak på kakan som blev lite platt,mums!
Herre Gud så goda ?
????
Hej, hur många grader kör du kakan på? Ser väldigt gott ut, måste testas.
200 grader, det står också i receptet. 🙂
GÅR DESSA ATT FRYSA?
Går jättebra! ?
Sorry jag är korkad ..Men du skriver ta de en 1/3 av smulet och täck formen med.. Men de andra 2/3 då?
Eller står det nånstans?
Plattas i botten. ?
Det här låter som en riktig höjdare!!???
Funkr den å frysa?
otroligt god kaka 🙂
Smälter man smöret blir det ju en kladdig deg istället för skulder
Det måste väl ändå vara rumsvarmt smör?
Jag gjorde enligt receptet men blev inte bra
Jag smälte och det blev hur bra som helst. Kanske mäter vi mjölet olika? Testa att ha i mer mjöl om det blir så igen.
Åh vad gott det ser ut!
Detta får bli fredagsmyset!
Åh smarriga! Vad skulle du rekommendera för mjölsort om man vill göra dessa glutenfria? (Mandel, kokos, ris? ) tack på förhand
Jag skulle nog dela på rismjöl och mjölmix faktiskt. 🙂
Låter gott, synd att Pinterest inte funkar..
Cream cheese är det typ philadelfia ost?
Yes box!
Heej. En fråga om matlagning mitt i baket??? jag har snöat in totalt på My Kitchen Rules på 7an (äääälskar master chef Australien men har redan sett denna säsong så då var jag tvungen att hitta något annat) men men i alla fall. … Där har de gjort någon form av ostpaj med typ parmaskinka som pajdeg i muffinsform. Tror att de blandade ägg, ricotta å ost som fyllning. Några tankar kring hur detta kan göras? Funderar på att ha det som förrätt med ruccola,lite olja å rostade pinjenötter, kanske ugnsrostade tomater också?. Kram
Hej!
Denna kaka och den med kola, låter så goda. Men för dem som inte gillar cream cheese, finns det ngt annat som man kan byta mot. Dum fråga kanske, men…
Cream cheese kanske inte ens smakar ngt?
Alltså cream cheese är ju faktiskt rätt smaklöst som du säger. Men byt ut mot cream fraiche om du vill. ?