Trots att vi här hemma inte riktigt är i form tänkte jag tipsa dig om en mysig lill-lördagsmiddag. Det är något jag verkligen försökt införa här hemma. Lite extra mys på onsdagar, lill-lördag som det kallas. 2017 kanske får bli året det blir en vana i vårt hem?
Tipsar om denna supergoda laxrätt. Denna är en stor favorit hos mig.
RECEPT fetostgratinerad LAX i ugn, 4 pers:
4 laxfiléer
150 g fetaost
4 msk solrosrön
salt
peppar
olivilja
Gör såhär:
Lägg tinade laxfiléer påbakplåtspapper i en ugnssäker form. Ha på salt och peppar. Lägg sedan på fetaost och solrosfrön på varje filé. Avsluta med att ringla över olivolja på alltihopa. Sen är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. En lax blir bäst om den inte blir överlagad. Runt 56 grader så är den som bäst.
Medan laxen tillagas i ugnen gör du egen potatismos. Koka mjölig potatis tills den är helt genomkokt. Dela gärna potatisen i mindre bitar innan du kokar så går det fortare. Ha i smör, lite mjölk och vispa sedan med elvisp. KLART! Och gott är det, det kan jag lova! ♥
Jag brukar typ aldrig tipsa om alkohol men den här cavan kan det vara gott att ta ett glas av till Lill-lördagsmiddagen eller om du spar det till helgen? RONAR heter det. En ”budget-cava” som absolut är värd en lill-lördag. ?
Följ mig gärna på min FB-sida för mer tips, recept och inspo HÄR
Följ mig gärna på min Instagram HÄR
ÖVERKLAGAD LAX – å Nina you made my day! LOL
Kram från en hängiven följare.
Hahahahahaha! ???? Ja jäklar….ändrat nu. ? Kram