Niiiniskitchenlife

Fetaostbakad lax – ”Lill-lördagsmiddag”

Trots att vi här hemma inte riktigt är i form tänkte jag tipsa dig om en mysig lill-lördagsmiddag. Det är något jag verkligen försökt införa här hemma. Lite extra mys på onsdagar, lill-lördag som det kallas. 2017 kanske får bli året det blir en vana i vårt hem?

Tipsar om denna supergoda laxrätt. Denna är en stor favorit hos mig.


RECEPT fetostgratinerad LAX i ugn, 4 pers:

4 laxfiléer

150 g fetaost

4 msk solrosrön

salt

peppar

olivilja

Gör såhär:

Lägg tinade laxfiléer påbakplåtspapper i en ugnssäker form. Ha på salt och peppar. Lägg sedan på fetaost och solrosfrön på varje filé. Avsluta med att ringla över olivolja på alltihopa. Sen är det skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. En lax blir bäst om den inte blir överlagad. Runt 56 grader så är den som bäst.

Medan laxen tillagas i ugnen gör du egen potatismos. Koka mjölig potatis tills den är helt genomkokt. Dela gärna potatisen i mindre bitar innan du kokar så går det fortare. Ha i smör, lite mjölk och vispa sedan med elvisp. KLART! Och gott är det, det kan jag lova! ♥


Jag brukar typ aldrig tipsa om alkohol men den här cavan kan det vara gott att ta ett glas av till Lill-lördagsmiddagen eller om du spar det till helgen? RONAR heter det. En ”budget-cava” som absolut är värd en lill-lördag. ?

Följ mig gärna på min FB-sida för mer tips, recept och inspo HÄR

Följ mig gärna på min Instagram HÄR

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.