I morse hade jag inget bröd som jag kunde äta. Tänkte att jag skulle baka något snabbt bröd som är gott. Tog lite ingredienser som jag hade hemma. Skitbra! Det blev grova LCHF tekakor. Sååå goda! Du vet ett rejält bröd sådär, med lite tuggmotstånd. Smöret som smälte uppepå sedan och ostskivan som blir alldeles svettig av den varma tekakan och så sätta tänderna i den. MUMS! ♥
RECEPT ca 5 st:
4 ägg
50 g smör
1,5 dl fibrex
2 tsk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 msk sesamfrön
½ dl solrosfrön
1 tsk brödkryddor
½ tsk salt
Gör såhär:
1) Mixa fibrexflingorna och solrosfröna till mjöl i en blender.
2) Blanda sedan alla torra ingredienser.
3) Smält smöret och vispa äggen medans.
4) Häll i smöret i äggblandningen och rör om. Låt sedan smeten stå och svälla.
5) Forma tekakor och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel i varje.
(Ser nästan ut som små hamburgare som ligger där på plåten.) 😀
6) Grädda i 225 grader ca 7-10 minuter, de ska få lite färg. Ät och njut!