Niiiniskitchenlife

Grova tekakor – LCHF

I morse hade jag inget bröd som jag kunde äta. Tänkte att jag skulle baka något snabbt bröd som är gott. Tog lite ingredienser som jag hade hemma. Skitbra! Det blev grova LCHF tekakor. Sååå goda! Du vet ett rejält bröd sådär, med lite tuggmotstånd. Smöret som smälte uppepå sedan och ostskivan som blir alldeles svettig av den varma tekakan och så sätta tänderna i den. MUMS! ♥

img_5594

 img_5584 img_5588 img_5590 lchf-bröd

RECEPT ca 5 st:

4 ägg
50 g smör
1,5 dl fibrex
2 tsk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 msk sesamfrön
½ dl solrosfrön
1 tsk brödkryddor
½ tsk salt

Gör såhär:

1)  Mixa fibrexflingorna och solrosfröna till mjöl i en blender.

2) Blanda sedan alla torra ingredienser.

3) Smält smöret och vispa äggen medans.

4) Häll i smöret i äggblandningen och rör om. Låt sedan smeten stå och svälla.

5) Forma tekakor och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel i varje.

img_5581

(Ser nästan ut som små hamburgare som ligger där på plåten.) 😀

6) Grädda i 225 grader ca 7-10 minuter, de ska få lite färg. Ät och njut!

img_5586

lchf-bröd

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.