Niiiniskitchenlife

LYXBROWNIES 

Idag är jag så otroligt sugen på allt. De senaste dagarna har jag ätit så dåligt och inte haft någon aptit, nervositet är ett bra bantningstips, hehe….men idag är aptiten tillbaka med besked. Ge mig brownie liksom. ???

Idag tänkte jag tipsa Dig om dessa LYXBROWNIES. Alltså herreminjeee….Dom är sådär härligt kladdiga, saftiga, mustigt chokladiga. Mmmm….

RECEPT på LYXBROWNIES i ugnsplåt:

250 g mjukt smör

5 dl strösocker

1 dl ljus sirap

5 st ägg

1 dl kakao

200 gr smält choklad

0,5 tsk salt

4 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat


Krämig glasyr:

100 g mjukt smör

7 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

200 g Philadelphiaost

1 msk snabbkaffe


Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i ett vattenbad.

2) Vispa socker och smör vitt och pösigt. Rör ner äggen, ett i taget. Viktigt då det kan skära sig annars. Blanda sedan ner sirapen.

3) Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa, använd hellre en slickepott. Häll slutligen i den smälta chokladen.

4) Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 25 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar, men börja kolla den efter ca 20 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara kladdig och lite mjuk i mitten. Vi vill ju behålla det lite kladdiga.

Glasyren:

Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. Vispa till en slät smet. Bred på krämen uppepå kakan när den svalnat helt. För optimalt resultat är det bra om kakan får vila i kylen tills att krämen stelnat något innan man skär upp den. Det går givetvis att skära upp den innan men då blir den inte sådär proffsigt fyrkantig, jag hade inte tid att vänta tyvärr. ? Ät sedan och njut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.