Niiiniskitchenlife

Rädd i skogen, skavsår och njuta Gotland

Godmorgon bloggisar! 

Det är Lördag om jag nu inte är helt vilse bland dagarna? Vad duktig jag är fifan! Jag har varit ute på en 45 minuters runda på mmoronen. Redan 6.30 skuttade jag iväg på en helt tyst och stilla camping. Det var så härligt att gå när det var så lugnt, inte en kotte var ute. ALla verkade sova gott. Det blev podcast och ge sig iväg på en varm promenad, ja det var smällvarmt redan kl halv 7 i morse. Idag hade jag inga att ta rygg på. Ville heller inte gå samma väg. SÅ det gick sådär. Jag fick skutta runt lite där det inte fanns någon väg och leta lite, dock så återkom jag till vägen jag gick på igår av nån konstig anledning.

MEN…..fasen vad skrämd man ändå blivit av allt hemskt som händer i världen. Det stod en bil parkerad i ”skogen” där jag gick på vägen, då vände jag. Fick någon olustig känsla i kroppen så jag vågade inte gå förbi. För ”TÄNK” om det var nån idiot som skulle gör mig illa? Det blev som ett litet infall så jag tvärvände. Tur var väl det för när jag kom hem hade jag ju ändå gått i över 45minuter. En ”entimmas” idag igen hade aldrig funkat. Mitt bäcken är inte så jätteglad på mig just nu. Vet ni? När jag gick där så bara högg det…. inte där det brukar utan  mer mot rumpan till. Det högg så jäkla mycket så jag liksom fick stanna till för det gjorde så ont! Jäkla bäckenskit alltså! 🙁 Ibland är det sämre och ibland är det bättre. Just nu är det inte bra. Men jag ska fortsätta gå, det brukar vara den bästa medicinen faktiskt. Sen går jag ju inte med bälte längre vilket ju är helt fantastiskt. Förr var det helt otänktbart.

Nog om det. Jaha, gårdagen bjöd på vattenland för Milo så det bara visslade om det! 

Älskar bilden som Tony tog här ovan. Haha….. snacka om cool! 🙂 Han hade lajjat loss som om det inte fanns någon morgondag. Att se sin unge ha kul är ju bland det bästa som finns. När man vet att man skapar barndomsminnen som jag så ofta säger. Tänk, om han åker hit med sina barn i framtiden så kommer han minnas exakt hur kul han hade när han själv var här och tjoade i vattenlandet. ♥

Det är såklart galet mycket folk. Allting är fullsmetat. Både sommarland och vattenland. Jag tänkte att jag skulle recensera denna camping sedan när vi ska åka vidare. Jag brukar göra det och vet att det är uppskattat.

Efter att de kom tillbaka från vattenlandet tog vi cyklarna för att åka på lite upptäcktsfärd. Jag hade ju på morgonen gått i den där härliga mystiska skogen och ville visa Milo och Tony den. Himlen blev kolsvart och vi tänkte nog att vi skulle bli blöta på vägen. Men vi klarade oss. Kände bara några stänk då vinden låg emot oss. Det blev en cykeltur på nästan en mil….

Måste berätta! Milo har varit så kinkig när vi cyklat. Gnällt om att han inte orkar och att vi ska dra honom. Så vi har gjort så att vi turats om att dra honom så han håller i cykeln med ena handen och i min hand med den andra. Svinjobbigt att dra en person så men jag har sett det som träning. 😉 I alla fall. Igår gnällde han som aldrig förr. Jag blev irriterad och tyckte att en sjuåring med sprillans ny cykel (OCH sprillans nya däck då de andra bara sprack) borde orka cykla. Men så fick vi i alla fall ett infall att kolla hans cykel där på vägen. Tony lyfte cykeln och snurrade framdäcket och det rullade inte ens ett helt varv!!!

What the fuck?! Handbromsen har legat i och stoppat. Inte undra på att han tyckt att det varit jobbigt? Stackars barn! Nu i efterhand fattar jag ju att han cyklat även om det varit nedförsbacke…. ämen lilla Tussen! Tony fixade till det där och gnället var borta. Han sa ”Vad mycket lättare det känns att cykla nu!” No shit? Å vi som tyckt att han gnällt och sjåpat sig…

AND THE MOM & DAD AWARDS GOES TO…. inte Nina och Tony i alla fall. Haha! Nä nu du ungjävel ska vi dra i handbromsen här så att du får träna satan liksom… fifan, kände mig så hemsk men hur ska man kunna veta det? Har du nu ett barn som alltid gnäller när ni ska cykla så kanske du ska kolla samma sak, bara ett tips! 😉

img_5906.jpg

Ja sorry för närbilden på tårna här, och att jag slabbat lite med nagellacket men jag har haft lite egentid här och målat naglarna och jag suger på att måla tånaglar. Det slabbas varje gång. Har såna där spretare och allt men får inte till det. Sen fick jag inte med mig nagellackborttagningsmedel heller så jag kan ta bort ”slabbet”… ja ja. Men det var inte det jag skulle skriva om. Det var mitt skavsår. Ge mig ditt bästa tips nu! Är det compeed som är bäst? Ska blåsan spräckas eller ska den inte spräckas? Jag vill ju promenera men FAAAAAAAAAAAAN vad ont det kan göra alltså?!

(Bortse nu från hårstråna på stortårna – ja jag rakar och epillerar dom men dom växer som ogräs dom jävlarna. Leverfläcken till vänster har jag haft sen jag var liten och den kollas regelbundet, du vet att man ska vara lite observant med leverfläckar på fötter och händer va? Nog om det). Jag vill tipsa dig om mitt absoluta favvolack just nu! SOM jag älskar detta. Det sitter skitbra! Det är sååå fint, små små glitterkorn i är det också och färgen är typ mörkt lilarosa. LOVE IT! ♥

Det här är det och du hittar det HÄR. (adlink)

Här har ni vår lilla uteplats. Jag vet att svärisarna läser här så jag vinkar och säger HEJ. Vad mycket bättre den nya markisen var!!

Ser ni stensamlingen under husbilen? Det där är bara en bråkdel. Får se hur vi ska få honom att inte vilja ta med sig alla hem. 🙂

Nä, nu ska jag ta tag i dagen. Tony och Milo är på vattenlandet en stund nu och jag ska laga lite lunch åt oss. Jag älskar att laga mat här i husbilen. Vet inte varför men jag stortrivs och tycker det är sååå mysigt. 🙂 Vi får se vad vi hittar på idag, det lutar nog åt att ta sig in till Visby igen. Imorgon åker vi nämligen vidare. Då är det dags att åka vidare mot Fårö och få se allt vackert där. Jag har några stopp som jag verkligen vill göra. Ett av dom är att besöka Rute Stenugnsbageri. Vet inte om det är öppet men vi ska åka förbi i alla fall. Vi ska bo på Sudersand Resort. Det sägs att det ska vara Sveriges vackraste stränder så det är jag väldigt nyfiken på.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annica

  Hej. stick inte hål på blåsan, vätskan är till för att skydda skavsåret. Sätt på ett skavsårsplåster istället och låt det vara ?. Hoppas ni får en fin semester! Var själv till Gotland (för första gången) för ett par veckor sen, såååå mysig ö som vi kommer att åka tillbaka till. Kram på dig!

 2. Anonym

  vet du att det är kanonbra att ha hår på tårna. det betyder att du har jättebra blodcirkulation och kommer förmodligen aldrig få fönstertittarsjukan. när man får jätteont i vaderna pga dålig blodcirkulation

  så odla dom istället;)) svara gärna om du ser det här. jag är faktiskt avis. har diabetes och skulle önska att jag ochså hade hår på tårna…..

  1. Niiinis

   Men är det sant? Hade ingen aning! Då ska jag vara stolt och glad över mina hårstrån på tårna. ??? Vad jag förstår så har man dålig cirkulation när man har diabetes va? Har en vän dom har det och har för mig att man får dålig cirkulation då.

   Kram Nina

 3. Tina

  Sudetsand var helt klart finaste stranden jag varit på i Sverige. Ni kommer få det toppen däruppe. ?

 4. Ullis

  Hej, är alltid så härligt att läsa fin blogg ?
  Vi drog iväg med husvagnen och målet var för ett par veckor sen Grebbestad, men där är det ju svinkallt om man tror på SMHI, så vi drog till… Enköping ? Bredsands camping och här sitter vi nu vid vattnet och tittar på när sonen badar! Lovely väder nu, även om det regnade när vi kom! ?
  Nu blir vi här några nätter, något vi inte får missa när vi är här?
  Ha det så fint!
  Kram ?

 5. Mia

  Bästa stranden på Fårö är Norsta auren! Lite meck att ta sig dit (man får gå sista biten genom en skog) men det är det värt alla gånger. Vill man ha det lugnt och skönt och inte massa folk ska ni åka dit, underbar lång sandstrand. Gillar ni crepes bör du besöka ett ballt ställe på Fårö som heter Kutens bensin! Kram☀️

 6. Anonym

  Hej Nina, gillar ni crepes tycker jag ni ska åka till ett ställe på Fårö som heter Kutens bensin. Supergott och lite annorlunda. Och ang stränder som är proppfulla med folk (kan tänka mig att det är mkt på Sudersand camping) då rekommenderar jag er att åka till Norsta auren, superfin låååång sandstrand på Fårö. Det är lite meck att ta sig dit, man får ta sig sista biten till fots genom skogen men det är det helt klart värt! Kram Mia

 7. Vickis

  Känner tyvärr igen det där med att bli rädd; var och tvättade bilen vid en sån där biltvätt med flera öppna bås bredvid varandra en kväll tidigare i veckan innan mitt nattskift. Då kommer det en bil med två män förbi, mer rost än färg på bilen och de tog givetvis båset bredvid mig! Jag fick sån puls och var livrädd från det att dom kom tills jag kunde sätta mig i bilen och låsa om mig!!
  Helt galet att det ska behöva vara så! Tycker personligen att jag har blivit mer harig sen jag fick barnen, innan tänkte jag inte alls i sånna banor..

  Angående blåsan på tån brukar jag alltid ha hål på dem med en steriliserad nål, sen om man ska göra så eller inte har jag ingen aning om, haha!

  Fortsätt njuta av Gotland, det ser helt underbart ut!

 8. Annica

  Hej, vad mysigt och skönt ni verkar ha det, fortsätt med det. Vill bara säga jag bakade ditt långpannebröd, det med gröten, här nu på fm, så himla gott och plättlätt ju, så tusen tack för receptet! Kram!!

 9. Sofie :-)

  Alltså bara älskar att läsa din blogg! Du är så härlig och skriver så roligt. Följer dig dagligen men är dålig på att kommentera. Roligt att ni är på Gotland, jag bor själv här :-). Hoppas att ni får en fin vistelse här på ön! Kram från en bloggläsare