Niiiniskitchenlife

Grillad potatis med solrosfrön och flingsalt

Du ska få recept på det godaste i potatisväg man kan äta….tycker vi i vår familj i alla fall. Dessa potatisar blir typ gräddiga invändigt, eller krämiga kanske är ett bättre ord. Ofantligt gott till grillat….å till mycket annat också. Jag bara älskar det här alltså! Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen.

IMG_1500

RECEPT:

1 kg tvättad färskpotatis
1 dl solrosfrön
1 dl olivolja
fingsalt

Gör såhär:

Ta fram folie, ca 50 cm. Dela upp potatisarna så de blir två foliepaket. Ta varje potatis och picka massor med hål. Använd en i toppen vass kniv. Lägg potatisarna på folien. Ringla över rikligt med olivolja, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak. Linda in alltsammans, använd mer folie att linda runt paketet. Det blir som ett platt paket. Lägg på grillen och grilla i ca 20-30 minuter beroende på glöd. Servera potatisen till kött, fågel, fisk….whatever. Sååå gott är det!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Åå så gott det lät 😀 Tack för tipset! En undran bara… vilket folie använder du? Jag köpte nåt ugn o grillfolie förra året o skulle använda men det började brinna så det gick inget vidare 😉

    1. Niiinis

      Oj, det lät livsfarligt. Nä den jag använder brinner inte, det är vanlig folie från ICA typ. Tänker aldrig på vilken sort eller så? Kanske måste börja göra det. ?? Kram

  2. Helene i Götet

    Hej Nina, tack för de härliga grillrecepten, potatisen och melonsalladen ska jag bums prova. Sedan så vill jag säga att
    Du är fin, ”även när du inte är fin” om du missförstår mig rätt. För mig är du fin inifrån och ut liksom…Kram och hoppas att
    du finner ut bättre arbetsställning så att du kan fortsätta skriva till oss/Helene