Igår bjöd ju jag tjejerna på Sverigekaka. Jag VET ju hur gott det är alltså, även om jag inte åt den igår så kände jag doften. Nästan så doften satte sig i gommen liksom. Helt fantastiskt! Anyway…. det är ju en höjdarkaka ur alla synpunkter. Luftig, så god, enkel och riktigt vacker också!
RECEPT:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning:
100 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på sprinformen, smörj och bröa resten av kanterna.
2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott
4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.
5) Häll i smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara torr om du testar med sticka.
Fyllning:
1) Koka upp mjölk och smör, tillsätt vaniljsockret och rör om tills det är slätt.
Färdigställ kakan:
1) Låt kakan svalna. Skär kakan i mitten så du har ett lock och en botten.
2) Häll mjölkblandningen över botten. Häll lite i taget så kakan hinner suga i sig av det.
3) Lägg sedan på locket och pudra över florsocker.
Här nedan har jag gjort en liten video på tillvägagångssättet på själva kakan!
Följ mig gärna på min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR
Hej jag vill bara tacka för alla goa recept i går gjorde jag långpannebröd (super) i morron Sverigiekakan plus allt annat som jag bakat efter Dina recept.
Men tack fina du! Vad glad jag blir att du gillar. Tack själv säger jag. ❤️