Niiiniskitchenlife

Blåbärsmuffins med vaniljcrumble

Dagens godsak! Vad sägs om blåbärsmuffins med crumble uppepå. Mumsigt, enkelt och snabbt. Dessa bara måste du testa att baka!

blåbärsmuffins med havrecrumble 4 blåbärsmuffins med havrecrumble 3 blåbärsmuffins med havrecrumble 2 blåbärsmuffins med havrecrumble

RECEPT 12 st:

100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär

Crumble:

75 gram kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt mjölk. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Placera ut muffinsformar och varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3.  Gör sedan crumble. Tärna smöret och nyp ihop det med havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Strö sedan lite crumble på toppen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min eller till de är torra i mitten när du kollar med sticka. Ät och njut, gudomligt goda med lite vaniljsås är de också!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. I-L

    Din blogg är så fantastisk! Följer den regelbundet,så mycket goda baktips, blir så inspirerad och glad av ditt sätt att skriva!
    Mvh Inga-Lill

  2. I-L

    Din blogg är så fantastisk! Följer den regelbundet,så mycket goda baktips, blir så inspirerad och glad av ditt sätt att skriva!
    Mvh Inga-Lill