Niiiniskitchenlife

Nyttig muggkaka

Bästa tipset mot sötsug!

Ja det måste detta vara alltså…. Jag har ju sockeravgiftning nu i några dagar igen då helgen bjöd på frosseri i godis. Jag mår inte bra av socker och ska undvika det så gott det går. Igår, första dagen på avgiftningen är det mer regel än undantag att man blir så sugen så man går åt. Jag hade kunnat rasera allt genom att kasta i mig godis igår men jag bet ihop och kom då på att jag skulle göra en nyttig mugcake istället. Funkade finfint mot sötsuget kan jag säga. Verkligen! Denna kakan funkar även fint som mellanmål.

IMG_6483 IMG_6485 IMG_6486 IMG_6488 IMG_6490

Den här mugcaken är saftig, smakar choklad och lite kaffe och är super som ett substitut för något annat onyttigt och sliskigt! Jag tänkte jag skulle bjuda dig på receptet så får du också prova om du som jag tänker på vad du stoppar i munnen.

RECEPT 2 mugcake

½ dl havregryn
½ dl rismjöl
1 mogen banan
1 ½ msk kvarg
1 ägg
1 tsk bakpulver
½ msk honung
1 tsk kakao
2 msk kallt bryggkaffe/espresso

Gör såhär: 

Busenkelt. Bara ta en handmixer och mixa ihop alltsammans i en bunke. Ta fram två lite mindre kaffekoppar, smörj dom invändigt med lite olja om du vill. Jag gjorde inte det eftersom jag skulle äta direkt ur muggen. In i micron i ca 1 min. Jag kollade så den inte blev torr, den ska fortfarande vara lite kladdig liksom. Jag hällde sedan på lite vaniljyoghurt och lite tinade blåbär uppepå. Åt detta till en stor kopp kaffe.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara Hellkvist

    Jag tog mandelmjöl ist för rismjöl. Fick dock ha dem 3 min i micron!? Blev gott men skulle vilja ha mer smak! Ska ta mer kakao och starkare kaffe nästa gång !

  2. Sara Hellkvist

    Jag tog mandelmjöl ist för rismjöl. Fick dock ha dem 3 min i micron!? Blev gott men skulle vilja ha mer smak! Ska ta mer kakao och starkare kaffe nästa gång !