Niiiniskitchenlife

VECKOMATSEDEL -Viktväktarrecept

VECKOMATSEDEL Á LA VIKTVÄKTARNA

Ny vecka och ny veckomatsedel. Jag tänker att denna veckan ska vara lite smånyttig. Jag har fuskat mycket i helgen, alla hjärtans dag och allt vad det innebär. Det blev en hel del godis för min del. Usch, jag blir stinn nån dag efter. Sådär vätskefylld och bulkig liksom. Därför tycker jag att det känns fint med en lite nyttigare vecka. Det blir 2 fiskdagar, lite vegetariskt och kyckling, inget rött kött alls. SÅ här kommer recepten för den lite nyttigare veckan. OBS, supergott även om det är nyttigt, kom ihåg det. 🙂

MÅNDAG

zucchinigryta

Krämig zucchini & champinjongryta med ris (10 PP)

500 gr färska champinjoner
1 zucchini
1 röd paprika
1 knippe färsk timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk osötad senap
1 msk kalvfond
(ta grönsaksfond om du vill vara strikt vegetarisk)
2 tsk soya
2 dl fraiche 5%
2 dl matlagningsgrädde 7%
salt
peppar

Gör såhär:

Började med att dela champinjonerna, zucchinin och paprikan i mindre bitar. Stek dem snabbt i lite olja. Salta och peppra. Häll på ca ett glas vatten så det får puttra ihop lite. Ha i alla kryddor, senapen, fond och soya. Rör om ordentligt. Häll sedan på grädde och fraiche. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om lite då och då. Koka riset medans. Servera sedan grytan med groddar och majs. Jätte jättegott är det!

TISDAG 

Sweet Chili fisk i folie

ONSDAG

Krämig Rosépepparkyckling med pasta

TORSDAG

Lax med fetaosttäcke och pressad potatis

FREDAG

krispig kyckling

Krispig cornflakeskyckling, 4 portioner 13 PP

500 gr kycklingfilé
4 dl cornflakes
4 msk gräslök
1 ägg
2 tsk rapsolja

4 färska majskolvar
2 msk lättmargarin

1 avokado
1 mango
1/2 röd chili
5 cocktailtomater
färsk koriander

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa cornflakes till finare bitar. Blanda dem med hackad gräslök. Vänd kycklinfileèrna. i uppvispat ägg och sedan i flingorna. Krydda med salt och peppar. Pensla en ugnsfast form med olja. Lägg filèerna i formen och tillaga i ugn i ca 20 minuter. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten. Skär avokado och mango i fina bitar och lägg i en skål. Finhacka chilin och dela tomaterna i kvartar. Lägg hacket i skålen, krydda salsan med salt och peppar. Servera kycklingen med salsa, majs och margarin.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.