Niiiniskitchenlife

Nyttigt knäckebröd – Fröknäcke

Ja, ni är fler som är intresserade av nyttorecept!

Som jag faktiskt trodde, självklart vill man fortfarande unna sig men just nu är vi många som behöver lite pepp att tänka om och komma i balans efter allt vad julen och mellandagarna innebär. Jag har gjort ett fröbröd som är helt glutenfritt och faktiskt så inihelskotta gott så jag faktiskt aldrig bakat godare!

Jag har letat efter ett som inte känns så flottigt som jag tycker att en del fröknäcken har varit. Sen vill jag inte ha nötter i och gärna ett med bra konsistens. Det här är sååå gott med en kopp kaffe, lite smör och någon god ost. Räcker med en liten skiva så känner man sig inte sugen på något längre. Vill man vara ännu nyttigare kör du bara nturellt med fröknäcket eller kanske avocado eller någon annan grönsak eller smältost.

recept_nyttigt_knäckebröd_fröknäcke_utan_nötter recept_nyttigt_knäckebröd_fröknäcke_utan_nötter recept_fröknäcke_nyttigt_knäckebröd recept_fröknäcke_nyttigt_knäckebröd recept_nyttigt_knäckebröd_fröknäcke_utan_nötter

RECEPT:

½ dl hela linfrön
1 ½ dl solroskärnor
1 dl hirsflingor eller boveteflingor eller sesamfrö
2 dl mjöl – majs eller rismjöl (jag körde rismjöl)
½ tsk salt
2½ dl kokande vatten
½ dl valfri rapsolja
Lite flingsalt

Gör såhär:

Blanda linfrö, solroskärnor, hirs-/bovetflingor, valfritt mjöl och ½ tsk salt i en skål. Häll i kokande vatten och olja och rör ihop till en smet/lös deg. Fördela degen till två plåtar. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut den platt. Skär ”brytskåror” och strö över lite flingsalt innan plåten ställs in i ugnen i 150 grader i en timme.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannah

    Hej
    Risenta har en ”färdig” påse med frö blandning som är glutenfri, man tillsätter bara kokande vatten och olja. Jättegott.
    / Hannah