Niiiniskitchenlife

Nyttig kladdkaka med avocado och banan

Nyttig kladdkaka!

Finns det? Jajjemensan! Det finns det…. jag gjorde ju en igår när det var farsdag. Jag tänkte att jag ju måste bjuda dig på receptet ifall du skulle vilja baka en. Det här är något du lätt kan ta till kvällsfikat och ditt goda te till TV:n utan att få dåligt samvete. 🙂

IMG_3656

De små bitarna som du ser i är dels glutenfria havregryn men också avocado. Avocado ger den där krämigheten till kakan. Den känns liksom fyllig på nåt sätt.

IMG_3676 IMG_3677 IMG_3684 IMG_3689

RECEPT:

2 dl havremjöl (rena havregryn som mixas för glutenfritt eller mandelmjöl för LCHF)
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
3 msk honung (du kan även använda agave sirap eller steviaströ för LCHF)
1 avocado
3 ägg
1 banan (kan uteslutas om du är strikt LCHF)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Klä en mindre springform med bakplåtspapper i botten.

2) Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Gröp ur avocadon och skala bananen. Mosa detta tillsammans.

3) Blanda ihop moset med äggen och honungen. Blanda med de torra ingredienserna, se till att det blir en krämig smet.

4) Häll i formen och grädda i ca 10 minuter. Den ska vara lite kladdig invändigt.

Jag åt den med lite lättvispad grädde och jag som inte ätit socker på länge tyckte det var väldans gott!!! Tips: Vill du ha den sötare så kan du tillägga ca 8 urkärnade mosade färska dadlar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.