Niiiniskitchenlife

Daimcheesecake med smak av aprikos

Den här gamla godingen tål att delas igen! 

Den här cheesecaken är så fantastiskt god så tungan krullar sig. En av mina absoluta favorit-cheesecakes. Den är dessutom enkel att göra och ALLA som smakar den tycker den är gudomlig!

 

RECEPT: 

20 st digestivekex

100gr smör

Fyllning:


5st gelatinblad

2 st ägg

400 g Philadelphiaost

1,5 dl crème fraiche

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 Daim chokladkakor

1 msk aprikos saft (jag kör med aprikos smak till soda stream)

Lite vatten att blanda saften i.

Gör såhär:
Krossa kexen fint. Smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.

Fyllning: Lägg 5 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och aprikossaft till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm aprikossaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i saften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
När kakan stelnat hackar du dajm och strör uppepå.

APGOTT! Den absolut godaste cheesecaken enligt mig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.