Den här gamla godingen tål att delas igen!
Den här cheesecaken är så fantastiskt god så tungan krullar sig. En av mina absoluta favorit-cheesecakes. Den är dessutom enkel att göra och ALLA som smakar den tycker den är gudomlig!
20 st digestivekex
100gr smör
Fyllning:
5st gelatinblad
2 st ägg
400 g Philadelphiaost
1,5 dl crème fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 Daim chokladkakor
1 msk aprikos saft (jag kör med aprikos smak till soda stream)
Lite vatten att blanda saften i.
Gör såhär:
Krossa kexen fint. Smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.
Fyllning: Lägg 5 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och aprikossaft till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm aprikossaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i saften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
När kakan stelnat hackar du dajm och strör uppepå.
APGOTT! Den absolut godaste cheesecaken enligt mig!