Niiiniskitchenlife

Smulpajmuffins med blåbär

  
Blåbär i långa rader….

….nu ska du få ett fantastiskt recept på URGODA muffins som är lite lyxigare. Dessa kommer alla gilla. En perfekt dessert efter middagen om man vispar ihop lite vaniljvisp till. 

RECEPT: 

5 1/4 dl Vetemjöl

1 1/2 tsk Bakpulver

1 st Ägg

2 1/2 dl Socker

1 3/4 dl Creme Fraiche

1 tsk Vaniljsocker

1/2 dl Mjölk

4 dl Blåbär

2 msk Smör
Gör såhär:

Värm ugnen till 180°. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt, 12 st. Blanda 3 1/2 dl vetemjöl med bakpulver och en nypa salt i en stor skål. Vispa ägg och 2 dl socker vitt och riktigt pösigt. Tillsätt creme fraiche och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Vänd ner blåbären och klicka smeten i muffinsformarna.

Gör sedan smulpajstoppingen. Blanda resterande socker och mjöl i en skål. Häll på det smälta smöret blanda sedan till en smulig deg. Fördela det över muffinsen och tryck fast den försiktigt med fingertopparna.
Grädda muffinsen ca 20 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna i formarna ca 10 minuter. Servera med grädde eller vaniljvisp. Gudomligt gott! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin Norberg

    Hej hej! jag undrar om dessa muffins går att frysa utan att de blir torra? Hur tinar man bäst upp de? Mvh Malin Norberg

    1. Niiinis

      Om du ska frysa dom är det bäst att göra det direkt efter du gräddat dom för att bibehålla saftigheten. När du sen tinar dom gör du det bäst genom att göra det i rumstemperatur. 🙂