Niiiniskitchenlife

Apelsinkolakakor med smörkräm

APELSINKOLA KAKOR MED SMÖRKRÄM

Alltså dessa kakor är too mutch. Ingen idé att baka om du är en sucker för småkakor kan jag säga. Du kommer vilja äta upp alla samtidigt. Alltså moffla. Dom är galet goda verkligen. Enkla att göra och fantastiskt fina dessutom.

INGREDIENSER:

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Smaksättning:

Rivet skal av 1 apelsin

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa det mjuka smöret, strösocker, rivna skalet av apelsinen och sirap krämigt. Blanda de torra ingredienserna och ha sedan i det i kaksmeten. Jobba endast så länge tills du har en kakdeg. Antingen så jobbar fu för hand eller i köksmaskin. Tänk bara på att jobbar du degen för länge så kan kakorna bli för hårda. Forma sedan 2 bollar av kakdegen. Lägg dessa med lite mellanrum på bakplåtspapper. Tryck till dom med handen innan du ställer in dom i ugnen. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna helt.

SMÖRKRÄM:

100 gr mjukt smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula

Blanda alla ingredienser till en krämig smet. Låt gärna stå ca 10 min i kylen innan du lägger dessa mellan de avsvalnade kakorna. Sätt ihop kakorna till små ”hamburgare” med smörkrämen emellan. Om du vill, dekorera med smält choklad. För att få chokladen blank kan du ha i lite lite naturell olja i. ÄT & NJUT!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.