Niiiniskitchenlife

Godaste LÅNGPANNEBRÖDET med honung och solrosfrön

långpannebröd_långpannefrallorbröd_i_långpanna_recept

recept_bröd_i_långpanna_med_havregryn

recept_långpannebröd_med_havregryn_solrosfrön_honung

Ok, idag bakade jag ännu ett bröd som fick det att bli fyrverkerier i gommen. Tony satt och hummade och utbrast att det var det absolut godaste brödet jag någonsin bakat. Ett långpannebröd som var alldeles saftigt, luftigt och fantastiskt gott! HELT FANTASTISKT GOTT!!!!

Har du minsta sug att baka tycker jag att Du ska baka detta långpannebröd till frukost åt familjen/sambon/mamma/barnen whatever! Alla kommer att ÄLSKA det.

LÅNGPANNEBRÖD 16 bitar

1 pkt jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl solrosfrön
7 dl vetemjöl
5 dl rågsikt

Gör såhär:

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrön, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

2. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. När det jäst färdigt skär du upp den i fyrkanter. Jag använder en pizzaslize.

3. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

TIPS:

Kalljäs brödet. Dvs, baka brödet på kvällen. Du behöver endast snabbjäsa det lite, mest för att degen ska vara lätt att jobba med i långpannan. Ett tips är att kavla ut degen med kavel och sedan placera det i långpannan. Plasta in långpannan, in i kylen över natten. Ta fram det på morgonen och tjoffa in det i ugnen så har ni ett fantastiskt gott bröd till frukosten! Familjen kommer älskar´t! 

Följ mig gärna på min FB sida för fler tips och recept HÄR
Följ mig gärna på Instagram för inspirerade bilder HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lotta

  Hej,om manvill ha flingsalt på bullarna,tar man det före eller efter det varit i ugnen,och kan man då pensla med kallt kaffe.

 2. Lisa

  Hej!
  Provade ditt bröd och skrev lite om det på instagram @bakdelen men nu måste jag passa på att fråga ett proffs, hur får du det att se så fint ut med mjölet efter? Mjölar du innan eller efter ugnen? Tack!

  1. Niiinis

   Kan du ha arbetat degen för mycket? Eller för lite? Allt som oftast när man har det bekymret så beror det på för arbetad är för lite arbetad deg.

 3. Hanna Persson

  Hej!

  Vad härliga recept du har på din blogg! Jag tyckte jag läste något om viktväktarrecept innan, och undrar om du vet ProPoints-värdet i detta brödet per ruta? 🙂

  Med vänlig hälsning,
  Hanna

 4. J.H.

  Min vana trogen drar jag igång recept i tron att jag har allt hemma och som så ofta upptäcker jag att så inte är fallet. Det hände när jag testade det här receptet. Jag använde linfrön istället för solros. Funkade kanonbra och det inspirerade till nya kombinationer. Gårdagens tillsats var 2 dl grovriven morot. Funkade kanonbra det med! Undrar vad jag ska testa nästa gång ?

  1. niiinis

   Testa nötter om du tål det. Riven parmesan. Soltorkade tomater. Skivade oliver och färsk rosmarin. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

 5. Louise

  Hej! Kikade runt bland dina recept på bröd och fastnade för det här! Går det att låta degen jäsa över natten? Och alltså bara stoppa in brödet i ungnen sen på morgonen när det börjar bli dags att äta det?

 6. Gunilla

  Tack för ett bra recept. Maken älskar brödet. Penslade och strödde på sesamfrön innan gräddningen. Smidigt att skära med pizzarullen 🙂

 7. Madeleine Eriksson

  Jag är inte jätte insatt när det kommer till jäst vilken sort ska man använda kronjäst (blå) eller kronjäst (röd)

 8. Emmy

  Min deg ville inte släppa från kanterna med allt mjöl, fick ta i lite mjöl till men den vägrade. Vågade inte ha i mer så satte den på jäsning ändå. Körde ändå länge med matberedaren. Vad gör jag för fel?
  Hoppas det blir bra sen i alla fall

 9. Jessica

  Hej, brödet låter jättegott och enkelt att göra :). En undran bara…skär du i fyrkanter innan du sätter in plåten i ugnen?

 10. Maja

  Förlåt men vad skönt, då är vi två… Har precis fått brevbesked om att jag ska utredas för fel på hjärtat, o så klart googlade jag o fick se att felet kan he plötslig hjärtdöd o är ärftlig… Som mamma far det rätt mkt tankar i huvet… O sen fick jag m öronont o ett jävla tjut i öronen o det fick liksom allt att rinna över … Suck för såna här dagar o orostankar… Blir helt slut o ledsen. Kram