En av de godaste ljusa kakor som finns. Värm den lite innan servering, vaniljvisp till och sedan njuuuuuut!
Dagens KAKA
Idag ska jag bjucka Dig på en av de godaste ljusa kakor som finns. Denna blir lite smått kladdig på insidan, så försök att våga ta ut den i tid. Den får alltså vara lite lite kladdig i mitten. Ta ut och låt den sätta sig lite innan du skär upp den. Servera sedan till vaniljsås eller vaniljvisp så lovar jag att du hummar högljutt åt allt det goda! 🙂
RECEPT:
2 ägg
2 1/2 dl socker
75 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl båbär
1/2 dl florsocker + 1 msk potatismjöl
Florsocker till dekoration
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan de torra ingredienserna väl, rör i det i smeten och sedan det smälta smöret. Häll ned i en springform med bakplåtspapper i botten. Blanda blåbär med florsocker och potatismjöl och strö ut dem över kakan. Grädda i ca 35-40 minuter i 190 grader. Sikta över lite florsocker när kakan svalnat.
Den här måste jag testa till jobbet.
men åh så gott
Frysta eller tinade bär? Kram
smaskens