Niiiniskitchenlife

TOSCADRÖMMAR

OBS: TÄVLINGEN ÄR AVGJORD

Dags för tävling hörrni!

Det var ett tag sen men nu känner jag att det är dags för det. Ingen har väl missat att Hela Sverige Bakar dragit igång igen, torsdagar kl 21 på sjuan. Dessa exklusiva förkläden för barn är från Hela Sverige Bakar och går inte att köpa någonstans, finns bara ett fåtal och dom är värda 300 kr/st. Nu kan 3 av er vinna ett varsitt förkläde.

IMG_4529.JPG

IMG_4532.JPG

IMG_4530.JPG

Sötast i stan om ni frågar mig! Ja….men om ni nu vill vinna ett sånt här förkläde så ska ni svara på följande fråga (kommentera inlägget här nedan genom att klicka på kommentera):

* Hur många veckor var jag med i programmet Hela Sverige Bakar under det året som jag var med, alltså 2012?

Ett tips är att kolla TV4 play om ni inte vet, jag har också nämnt det på bloggen ett antal ggr 🙂

Var noga med att ange din mejladress så att jag kan nå vinnaren sedan. Tävlingen avslutas den 8/9 och vinnaren kommer att presenteras här på bloggen tisdagen den 9/9.

LYCKA TILL!!

IMG_1344.JPG

IMG_1430.JPG

IMG_1432.JPG

IMG_1435.JPG

IMG_1768.JPG

IMG_1778.JPG

Lite bilder ifrån programmet. Vad gillar ni mitt ansiktsuttryck när de ska kolla min drömtårta? Det var det avsnittet som gick totalt åt tjottahejti för mig. Fi faaaarao vad jag skämdes. Att Birgitta och Johan skulle smaka på den där saken alltså, nä….jag svimmade nästan av skam. 🙂 Med Tilde i bilden så står vi och kollar in i min ugn där det pågår en snoppfest! 😀

Avslutar med ett recept jag gjorde i programmet! Dessa kakor (Toscadrömmar) är såååå goda! Dock så hann jag inte grädda toscan, men hade jag gjort det så hade det varit 10 poäng tyckte domarna Birgitta Radmusson och Johan Sörberg.

IMG_4533.JPG

INGREDIENSER:

Kaksmeten:

3.5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg

Toscasmeten:

2 dl nötter (macadamia, cashew och pistage)
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk grädde

Gör såhär:

Ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smör och finfördela till en smidig massa. Rör snabbt ner ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper. Nagga plattan och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Den ska få lite färg. Ta ut kakan och låt svalna lite.

Toscasmeten:
Hacka nötterna fint och rör sedan ihop dem med resten av ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Bred sedan ut smeten på själva kakan, så jämnt du kan. Grädda på övervärme i 200 grader i ca 5-10 minuter. Låt svalna och tryck ur (eller skär ur) kakor.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie R

    Du var med i 6 veckor i första säsongen av Hela Sverige Bakar.
    Tack för allt du delar med dig av i din härliga blogg:-)

  2. Jeanette

    I sex veckor var du med i programmet! 😀

    Min son på 2,5 år har börjat visa intresse för matlagning och bakning och ska vara med och hjälpa till. Sååå kul med en liten hjälpreda hemma. Förklädet skulle passa honom perfekt!

  3. Helen Andersson

    Hej Nina!

    Dessvärre var du ju bara med i 6 veckor, fast jag tycker att du borde varit kvar betydligt längre 😉
    Ett sånt här fint förkläde skulle klä min lilla trollunge väldigt fint när hon vill hjälpa till i köket 🙂

    // Helen

  4. Lotten

    6 veckor. Jag vill ge förklädet till min dotter Frida 10 år. Under ett års tid var Frida jätte dålig och hade ont i magen. Läkaren trodde det var allt ifrån oro, stress, förstoppning till blindtarmen , men det visade sig var gluten intolerans … inte roligt när man är en liten tjej som älskar att baka och äta nybakat bröd och bullar! Frida gnäller aldrig även om det är tufft ibland – hon experimenterar med nya recept och är fast besluten att öppna ett glutenfritt café!
    Med vänlig hälsning,
    Lotten

  5. Pernilla

    Jag bara ÄLSKAR den motvillige modellen!
    SÅ söt. Jag kan ju ha fel men det ser ut som om han inte tyckte att det var det roligaste ”modelljobbet” ( mäh .. stå här i ett förkäde- hur torrt? men huuur många kort ska hon ta.. på ett förkläde…tävling? Vem vill ens ha det..?)
    Ha det bra!
    / Pernilla ( förutom tävlan 🙂 )

    1. niiinis

      Nja, inte riktigt. Däremot så stod han och tittade på ett barnprogram som han var helinne i. Han har ärvt detta av sin pappa. Kunna koppla bort omvärlden helt och hållet när man kollar på något på TV:n. 🙂

  6. Elinor Eriksson

    6 veckor. Tack för receptet, gubbarna på jobbet har beställt toscakaka…igen men nu blir det toscadrömmar istället 😀

  7. Eva Paulsson

    <3 Hela Sverige Bakar <3
    Du va med i programmet i 6 veckor.
    Så fint förkläde som min systerson ska få om jag vinner.
    Han älskar att baka allt ifrån rulltårtor till bullar.

  8. lejoninnan-52

    Oh, vad fint det hade varit på mitt ena barnbarn som brukar komma hit och hjälpa mig att baka. Nu har hon precis börjat i NOLLAN och säger att hon inte har lika mycket tid att komma och hjälpa mormor längre.Kanske ett sånt här förkläde kan locka henne lättare hit
    Du var med i 6 veckor.

  9. Malin Olson

    Du var med i 6 härliga veckor.

    Om jag vann skulle jag sno förklädet från barnen en stund och bjussa karln i huset på snoppfest. Han älskar de små liven (kakor alltså!).

  10. Gill

    Åh detta hade varit perfekt för pepparkaksbak med guddottern eller knatten jag är hedersmoster åt!
    Har för mig att du var med i sex veckor!