Niiiniskitchenlife

Torsk med pepparrots och fetaosttäcke

Herreminjeeee så god mat vi åt!

Vi har ätit kött i några dagar och jag försöker att inte göra det så ofta. Äter hellre mer fisk och kyckling.

Idag kände jag att jag ville göra något enkelt som går fort men ändå är gott. Köpte frysta torkblock och tänkte jag kunde göra något med dom.

fetaostgratinnerad_torsk

torsk_fetaost_pepparrot

torsk_pepparrot_fetaost

Wow så gott det blev! Detta kommer jag definitivt att göra fler ggr. Tänkte bjucka dig på receptet här:

Pepparrotstorsk med fetaosttäcke.

2 block torskfilé (à 400 gr)
1 pkt färskost pepparrot 10%
1 pkt fetaost
Färsk eller fryst dill
Salt
Peppar

Sås
1/2 burk fraiche 5%
1 tsk fryst dill
1/2 tsk honung
Salt
Peppar

Gör såhär:

Lägg de frysta blocken i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken ordentligt. Bred sedan ut färskosten på hela fisken. Dela sedan fetaost i bitar. Lägg på fetaosten på fisken. Avsluta med att strö över dill. In i ugnen på 225 grader i 40 minuter.

Blanda sedan fraîchen med dill, honung, salt och peppar. Servera fisken med ris (jag åt fullkornsris) och grönsaker.

Ps: Snabbt uträknat får jag 1 portion till 11 Propoints.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    Gjorde den här igår, sjuuukt gott! Fick betyget MVG av sambon också och han är ju inte den lättaste att få nöjd. 🙂 Tack för att du tipsar om så goda grejer! Kram

  2. Evelina

    Gjorde den här igår, sjuuukt gott! Fick betyget MVG av sambon också och han är ju inte den lättaste att få nöjd. 🙂 Tack för att du tipsar om så goda grejer! Kram