Niiiniskitchenlife

Fredagens SMINKNING

Fredagens SMINKNING

Ja ni vet ju att jag försöker piffa till det lite på fredagar. Igår hade jag dessutom första dagen som sminkad på typ en vecka. Så är det när man är hemma med sjuka barn. 

20140308-090419.jpg

1) Ha på en ljus skugga på själva ögonlocket.

2) Applicera sedan den mörkbruna skuggan i gkoblinjen och tona den uppåt. Försök att inte ha på så mycket på själva locket så att du får den här avskiljningen lite skarp. 

Ögonskuggan jag använt mig av är den ljusaste tlll vänster och den mörkaste till höger på denna paletten från ISADORA (Highlands nr: 62), du hittar den HÄR (pris 179 kr). Den mörka tycker jag ibland kan skifta åt det lila/gråa hållet. Det är en av mina favoritskuggor nu och jag använder den massor!

3) Applicera eyeliner. Jag brukar göra den tunnare inåt ögonvrån och tjockare ju längre ut den kommer. Jag använder en eyeliner från H&M som jag bara älskar. Du hittar den HÄR (pris 39,50 kr). Jag har också på ett eyegloss under ögonfransraden nere. Det ger lite glittrig effekt och gör jättemycket med en sminkning. Mycket mer än man tror faktiskt. 

20140308-090503.jpg

Det är en TWIST-UP EYEGLOSS från ISADORA, färg nr 01 OYSTER. Den är jättefin. Sådär lite lila/grå och passar superbra till den mörkbruna skugga på Highlands paletten.
Du hittar den HÄR (pris: 119 kr.)

4) Sist har jag haft på mascara. När jag vill se lite extra sminkad ut brukar jag ha på dubbla lager av mascara. Den jag använder just nu var en jag testade tidigare. Den ger massa volym och jag älskar just volymgivande mascaror för det gör sån stor skillnad. 

Denna har jag lärt mig att storgilla. Jag gillar när mascaror ger ifrån sig mycket färg. Alltså såna som man får stå och gnida på fransarna i 100 år är inget för mig. Denna ger ifrån sig massor med färg bara första gången man applicerar. Du hittar den här (pris: 129 kr REA just nu).

Jag får också en hel del frågor om mina ögonbryn. Jag spelade ju även in en video med en liten förklaring på hur jag gör men den blev inget bra alls. Så jag ska göra en ny. Så länge får du ett tips på vilka produkter jag använder.

20140308-090513.jpg

20140308-090627.jpg

Först och främst så använder jag en penna från H&M, du hittar den HÄR, (pris: 29,50 kr). Den är skitbra om man har något att fixera den med. Att bara ha den gör att den lossnar lite under dagen. Annars tycker jag det är en toppenprodukt för dom pengarna! Att fixera ögonbrynen menar jag att man tar en ögonbrynsskugga att liksom ”sätta fast” detman applicerat med ögonbrynspennan. Då sitter det kanon hela dagen även om man kladdar på det. Jag har en ögonbrynsskugga från Viva La Diva som jag är jättenöjd med. Den här (ovan på bild) köpte jag på Åhlens men den finns också att köpa HÄR (pris: 95 kr).

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Tack för tipset på ögonbrynskitet, var å köpte ett igår (på maxi hade de det) och har testat idag. Än så länge mkt nöjd! Tack för alla dina toppentips!!