Niiiniskitchenlife

BLÅBÄRSKAKA – Viktväktarrecept

20131119-052439.jpg
Blåbärskaka, 12 portioner – 3PP/bit.

Denna kakan är busenkel att göra och går att variera massor. Istället för blåbär & hallon kan man ha jordgubbar, lingon, hjortron m.m. emellan. Nom nom, servera med vaniljvisp så har du en urlyxig kaka.

RECEPT:

4 msk Äkta smör
8 msk Socker
2 st Ägg
1/2 st Citron, skal
2 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
6 dl Blåbär
6 dl Hallon
1 tsk Florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut ett bakplåtspapper lika stort som botten i en springform som rymmer ca 1,5 liter. Lägg pappret i formen.

Vispa ihop smör, 6 msk socker, ägg och 1/2 tsk finrivet citronskal i en skål, helst med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad, 30-35 minuter.

Låt kakan vila i formen ett par minuter innan kakan kan lossas försiktigt. Stjälp upp, dra av pappret från kakan och låt den kallna. Dela kakan i två bottnar med en vass kniv.

Kör bären i mixer eller mixa dem med en gaffel, blanda ner 2 msk socker och vaniljsocker. Bred ut bären på den undre botten och lägg på den andra. Sikta över florsockret. Servera med vaniljvisp men lägg till propoints för det.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.