Niiiniskitchenlife

Gå bort present – Saffransskorpor

En av det mest perfekta ”gå-bort” presenterna den här perioden är att baka något gott och ge bort. Cellofan runt, ett handskrivet litet kort med receptet och fint hampasnöre runt så har du en jättefin present. Jag tänker mig också en glasburk från IKEA och fylla med något gott. Den här, såg att den kostar 10 kr just nu! Bunkra upp några stycken så har man till julens alla festligheter. Jag brukar klippa ut en bit tyg och fästa runt locket med hampasnöre, så fint och personligt.

20131116-055702.jpg
Fyll med hemkokt kola, saffransskorpor, tryffel, små pepparkakor, hemkokt marmelad eller sylt.

Tänkte att jag skulle bjucka på ett bra och användbart recept till en sån här ”gå-bort” gåva.

20131116-055149.jpg
Saffransskorpor, 35 st, 2PP/st.

RECEPT:

75 g Sötmandel
100 g Margarin 80%
1 1/2 dl Rörsocker
2 st Ägg
1 pkt Saffran
5 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker

Gör såhär:
Hacka mandeln grovt. Rör margarin och råsocker poröst, tillsätt ett ägg i taget. Stöt saffran och 1 sockerbit i mortel, lös det i 1 msk varmt vatten och blanda ner i äggsmeten. Blanda mandel, mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner det i smeten. Ta upp degen på bakbord och dela i 4 delar. Rulla ut till längder, lägg på bakpappersklädd plåt och platta till. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och vänd upp snittytan. Rosta i ugn 175 grader ca 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden. Låt svalna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.