Niiiniskitchenlife

Den STORA BAKUTMANINGEN!

Nu så är det dags för något roligt. Jag kan aldrig få för mycket bakinspiration och med detta sätt får jag ännu mer! Ni är ju faktiskt en del bakintresserade där ute och har förhoppningsvis en blogg. Jag ska nämligen dra igång något som heter den STORA BAKUTMANINGEN.

20130318-084504.jpg

Såhär kommer det att
gå till:

Det är ingen vinst inblandad, däremot är det en utmaning och vinsten är den stora äran och lite publicitet för ditt bidrag. Alla som vill och hinner baka något mejlar mig ert bidrag. Ni får to.m lördag den 23:e Mars (Theddes födelsedag) på er att mejla en bild på ert bidrag (orginalstorlek) samt länk till er blogg. vi kör utmaningen på måndag den 25:e klockan 12.00 med era bilder och länk till era bloggar. Då ska även ni samtidigt uppdatera med bakreceptet på eran blogg och länka så att era läsare kan komma in och rösta på just erat bidrag.

Så sätt igång och baka och plåta bild och var med!! 🙂 Kom ihåg mejladress: [email protected].

NINAS CHOKLAD & ROM KAKA

1 dl mjölk
100 gr mörk choklad
2 msk kakao
1,5 dl socker
125 gr äkta smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk snabbkaffe

FROSTING:

250 gr mascarpone ost
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl florsocker
0,5 msk rom eller romessens

GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och det mortlade kaffet i en bytta. Häll i mjölk, smör och den smälta chokladen i äggblandingen. Rör i det, inte vispa. Vi vill behålla luften vi just vispat in. Sist har du i mjölblandningen, vänd i det försiktigt. Smör och bröa en springform och häll i smeten. In i ugnen på nedersta falsen i ca: 45 minuter. Kakan ska inte vara kladdig när du gör kladdtestet. (Stick i en tandpetare i mitten av kakan, inget kladd ska följa med på stickan).
Till frostingen börjar du med att vispa vispgrädden. Ha sedan i mascapronen, kakaon, florsocker och romessensen. Vispa till önskad konsistens. Ha sedan i frostingen i en spritspåse och spritsa rosformationer på kakan. Kakan måste ha svalnat helt. Lägg i dekorationspärlor (ätbara och inte för hårda) i varje ros. Ät och njut till en stor kopp kaffe eller ett härligt mörkt the!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.