Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på contact@hannasbageri.se. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Kokoskaka med limeglasyr

Publicerad,

DSC_2007 DSC_2023 DSC_2026

Har ni tänkt på vad effektfullt bär är till dekoration när det kommer till mat och bakning? Här är världens enklaste kokoskaka med en limeglasyr på toppen och det i sig kanske inte ser mycket ut för världen. Men med bara lite bär till ser det genast så mycket finare och godare ut! Kakan är så saftig och luftig precis så som jag vill att den här typen av kaka ska vara. Och jag som älskar kokos tycker det blir en så god smak av just det. En busenkel och så god kaka att svänga ihop om man får oväntat besök! 🙂

Kokoskaka:

3 ägg

2,5 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

75 g smält smör

2 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

1 nypa salt

1,5 dl riven kokos

(Smör och ströbröd till formen)

Glasyr:

2 dl florsocker

saft från 1-2 lime

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt och pösigt. Viktigt att inte slarva här, annars blir sockerkakan inte luftig. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda ner i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser för sig och vispa försiktigt ner dessa i smeten.

Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner smeten i denna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna något och stjälp sedan upp den på ett fat eller galler.

Glasyr: Häll ner alla ingredienser och rör om till en slät glasyr. Häll över en svalna kakan.

Garnera med färska bär och florsocker.

DSC_2033

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *