Hannas Bageri

Snickers cupcakes

DSC_2060DSC_2059

Något som är en liten favorit hos mig när det kommer till godis är snickers. Jag gillar kombinationen av choklad, kola och jordnötter så mycket och framförallt när det är lite salt i det också. Här i Edinburgh kan man köpa vackra cupcakes på många kaféer och jag blir alltid så sugen och inspirerad över att själv göra cupcakes när jag ser dessa. Härom dagen blev jag så sugen på just snickers och tänkte att jag skulle kunna prova att göra cupcakes som smakar snickers. Resultatet blev det här! En chokladmuffins med en jordnötsfrosting toppad med kolasås och såklart en bit snickers 😉 Supersmarriga och såå roliga att baka! 🙂

Det ni behöver för ca 12 st är:

Muffins (recept här, har själv tillsatt mörk choklad till receptet:

1 dl kakao

2 dl mjölk

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

150 g smör

50 g mörk choklad

2 dl strösocker

2 st ägg

Muffinsformar

Jordnötsfyllning:

100 g jordnötssmör (99% jordnötter)

100 g philadelphiaost

50 g rumsvarmt smör

4 dl florsocker

1 krm salt

2 tsk vaniljsocker

Kolasås:

2 dl grädde

2 dl ljus sirap

2 dl socker

1 msk smör 

1 nypa salt

Garnering:

Snickers

Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp kakao med mjölken och 1 dl socker och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner 1 ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölkblandningen i smörblandningen. Grovhacka chokladen och häll ner i smeten och rör om. Klicka ner smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Jordnötsfrosting: Vispa ihop smör, philadelphiaost, salt, vaniljsocker och jordnötssmör till en slät massa. Sikta ner florsocker och vispa på hög hastighet tills du får en slät kräm.

Kolasås: Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp och rör om samtidigt. Låt småkoka i 10 minuter och glöm inte bort att röra om under tiden! Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt smöret, rör om och häll upp i en skål och låt svalna.

Montering: Spritsa på ett lager med jordnötsfrosting på varje muffins. Ett tips om muffinsen blivit toppiga är att skära bort just toppen på muffinsen. Då blir det lättare att spritsa jämnt med frosting. Häll över lite kolasås och sätt i en bit snickers.

DSC_2066

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.