Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på contact@hannasbageri.se. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Choklad och jordgubbstårta med italiensk maräng

Publicerad,

DSC_1373 DSC_1375 DSC_1403

Hej på er!

Nu börjar jordgubbssäsongen sjunga på sista versen känns det som. Sorgligt men sant och som ni märker har det blivit många recept här på sistone med just jordgubbar men det är ju så gott! För några kvällar sedan bjöd jag mina föräldrar och min moster med familj på denna tårta. Helt underbart god blev den och inte alls speciellt tung. Är det något jag har lite svårt med när det kommer till tårtor så är det tunga och för gräddiga tårtor. Jag vill ha luftiga bottnar med lagom mäktig fyllning. Risken är annars att man nästan känner sig illamående efter en tårtbit och det vill man ju inte. En bit av den här slinker däremot ner utan problem 😉

Tårtbotten:

4 ägg

2 dl socker

0,75 dl vetemjöl

0,75 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

0,5 dl kakao

Jordgubbsfyllning:

2 dl vispgrädde

100 g philadelphiaost

1 dl creme fraiche

ca 400 g färska jordgubbar

1 dl florsocker

Italiensk maräng:

4 äggvitor

2,25 dl socker

0,75 dl vatten

Tårtbotten: Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg, socker och vaniljsocker ordentligt vitt och pösigt. Gärna i upp emot 10 minuter. Blanda de torra ingredienserna för sig och och sikta ner dessa i smeten. Häll smeten i en smörad form (20 cm) och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna ordentligt och skär sedan upp i 3 lika tjocka tårtbottnar.

Jordgubbsfyllning: Vispa grädden relativt hårt. Blanda philadelphiaosten, crème fraichen och florsockret för sig och vänd ner denna i grädden.  Skär jordgubbarna i små bitar och blanda ner dessa.

Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll ner en tunn stråla från sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen svalnat.

Montering: Lägg en tårtbotten på ett fat. Lägg på ett lager jordgubbsfyllning. Lägg på ytterligare en tårtbotten och bred på ytterligare ett lager med jordgubbsfyllning. Lägg på den sista tårtbottnen och spackla med den italienska marängen. Bränn av topparna med en gasbrännare och toppa med färska jordgubbar.

DSC_1417

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *