Hannas Bageri

Citronlemonad

DSC_1640 DSC_1628DSC_1656

Något som jag kan hälla i mig varma sommardagar är lemonad. Ett glas med iskall lemonad kan vara så otroligt läskande och gott och faktum är att det inte är så krångligt att göra heller! Den här gången gjorde jag en klassisk med citronsmak och den blev så perfekt söt/syrlig. Givetvis kan man variera mängden av citroner och socker men i min smak tycker jag det blev en jättebra balans när jag använde som nedan i receptet.

3 citroner

1 dl socker

2+8 dl vatten

Börja med att göra sockerlagen. Sjud upp 2 dl vatten med sockret tills sockret löst upp sig. Låt sedan svalna. Skala citronerna med en potatisskalare så tunt som möjligt så inte så mycket vitt hänger med. Lägg ner i en tillbringare och pressa ner saften från citronerna i tillbringaren också. Häll ner sockerlagen och låt stå och dra i kylskåpet i ett par timmar.

Sila sedan vätskan och tillsätt 8 dl vatten. Häll ner i en glasflaska eller tillbringare och förvara i kylskåpet.

Hoppas ni kommer gilla det! 🙂

Kram

DSC_1623

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.