Header Image

Hannas Bageri

Hej och varmt välkommen till min bakblogg! Jag som driver denna sida heter Hanna Rydström och är 24 år gammal. För tillfället bor jag i Edinburgh tillsammans med min fotbollsspelande fästman och jag själv har ett brinnande stort intresse för bakning och står helst i köket och bakar flera dagar i veckan. Här delar jag med mig av allt jag bakar, allt ifrån chokladbollar, tårtor och bakelser till nyttiga bakverk i olika former. Bakning ska enligt mig vara enkelt, något som alla känner att de kan göra och det hoppas jag ni ska känna med mina recept. Om ni vill lära känna mig ytterligare hittar ni via denna länk en detaljerad presentation om mig: http://hannasbageri.se/2015/11/19/presentation-om-mig/. Har ni några frågor är det bara att kontakta mig på contact@hannasbageri.se. Hoppas ni ska trivas här! Stor kram ♥

Påskcupcakes

Publicerad,

DSC_7860 DSC_7872 DSC_7882 DSC_7883

Hej allihopa!

Nu är det bara en vecka kvar till skärtorsdagen, tiden går fort så här kommer ytterligare ett recept på något som passar till Påsk. Söta små påskcupcakes! Dessa består av en saftig citronmuffins som är toppad med en underbar vit chokladfrosting. Dessutom har jag dekorerat dem med gul marsipan, citron och guldkulor för att få ännu mer påskkänsla över dem. För mig är dessa så mycket påsk som de bara kan bli! Cupcakes är också något som ju var så trendigt och inne för ett par år sedan men som på sistone försvunnit lite och då är de extra kul tycker jag att göra dessa igen. För visst är de roligt att baka cupcakes också, de blir så fina när man är klar. Och vem skulle inte bli glad av att få en sådan här godsak att mumsa på till påskbordet undrar jag!? 🙂

Citronmuffins ca 12 st:

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

150 g smör

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker 

0,75 dl mjölk

0,25 dl citronsaft

skal från en citron

1 nypa salt

Vit chokladfrosting till ca 12 st cupcakes:

100 g vit choklad

1 paket philadelphiaost (185 g)

3 dl florsocker

150 g rumsvarmt smör

Dekoration:

Gul marsipan

Citron

Strössel

Citronmuffins: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget under omrörning och sedan mjölk och citronsaft. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner dessa. Tillsätt tillsist rivet citronskal. Klicka ut smeten i 12 st muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 11-13 min.

Vit chokladfrosting: Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Blanda smör till en mjuk massa. Ringla ner den vita chokladen i smöret under omrörnig. Blanda ner philadelphiaost och florsocker och blanda till en jämn frosting.

Dekoration: Jag valde att linda in mina muffins i gul marsipan som ni ser på bilderna. Detta gjorde genom att kavla ut marsipanen och skära till jämna längder som jag ringlade runt muffinsen. Knöt ”fast” den med ett fint snöre. Efter ni gjort detta kan ni spritsa på frostingen och sedan dekorera med strössel och citron.

DSC_7895

2 Kommentarer

  1. Hej vackra!
    Jag har haft lite kändisintervjuer på bloggen som varit så uppskattade – jätteroligt!
    Vem har du velat se härnäst? 🙂 Hade DU kunnat tänka dig att vara med kanske?
    Ha en underbar kväll!
    Kram <3

  2. looks so delicious !! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *