- Källa Arlaköket nr2 2001 (www.arla.se)
RECEPT Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Kycklingen slås in i parmaskina och blir läckra knyten i krämig sås
Ingredienser (4 port)
8 kycklingfilér
salt/svartpeppar
2 tsk oregano
4 små el 8 stora skivor parmaskivor
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök (vill man ha mycket sås, gör dubbelsats, även bra om man har mer kyckling än receptet ovan). Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Strö ev över lite färsk oregano innan servering. Serveras med ris.
Underbar bjud rätt som kan förberedas innan gästerna kommer och bara skjusas in i ugnen under tex förrätten.
Senaste kommentarer