L som i livet, leva, leka och lära

Rolig korv och lätta soppan

Mycket piggare i dag, kan bero på att sonen sovit i våran säng och jag sluppit springa i natt utan sovit som ett barn. Stod på crosstrainen i går kväll framför handbollen och tror faktiskt att träning på kvällen gör att man sover mycket mycket bättre.

När jag hämtade sonen igår kom en liten fråga om en kompis fick följa med hem, och absolut lilla Tilde fick absolut följa med hem. Dom lekte med lera, busade och sprang om kring i huset, sen hjälpte dom mig med maten. Och efter maten blev det liten glass till Scooby Doo – underbart så här skulle jag vilja ha det varje dag/kväll!

Dom gjorde ”roligare” falukorv med hjälp av formar, det blev båtar, musar, granar, hjärtan – gör falukorven mer spännande. Gjorde även lättsoppan till maken, ett gammalt viktväktarrecept som är helt underbart och enkelt.

250 gr köttfärs (stekt)
1-2 lökar (skivat eller hackad – smaksak)
1 stor röd paprika
2 morötter
1 liter vatten
2 grönsaksbuljonger
1 burk krossade tomater
5-6 potatisar
Blanda allt i en stor kastrull och låt koka upp sen sjuda i ca 30 minuter. Soppan är så underbar så vill man hoppa över köttet, gör man det. Vill man lägga till lite extra morötter, eller kanske lite ärtor är det bara att blanda i.
Igår hittade jag en halvpåse frysta rotsaker i frysen så slängde ner även det.
Enligt mannen jätte smaskigt!

Gud vad jag längtar efter mat! Bara 4 dagar kvar av shakerna (facit minus 7 kg)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.