L som i livet, leva, leka och lära

Västkusten – krabbor och Gekås

Årliga trippen till västkusten, Varberg, blev kort i år pga besök från Italien. Vi hann ändå med både sol (inget bad), middag med familjen, krabbfiske och Ullared.

I år bodde vi på hotel eller rättare sagt ett Bed & Breakfast eller golfställe. Valt för att bara att sova på, sängarna sköna, okay rum, frukost nja inte den bästa men man får vad man betalar för.

Det blev middag med min pappar o hans fru som bor i Varberg, mycket lek och gos med deras Tyson (hund) och även krabbfiske.

Måsen vid Apelviken hoppades på en räka.
Måsen vid Apelviken hoppades på en räka.
Tålmodigt väntar vi på att krabborna skall hugga.
Tålmodigt väntar vi på att krabborna skall hugga.

Dag tre åkte grabbarna till Apelviken igen och fångade krabbor….

Krabbfiske med klädnypa och räka
Krabbfiske med klädnypa och räka

….medan jag satte mig på lokalbussen och åkte till Ullared.
Gekås stod överst på listan, och i mobilen hade jag inköpslistan. En inköpslista är nästan ett måste annars hamnar allt möjligt i vagnen.

Maxbudget 4500 och jag höll mig under, men stora kassarna fylldes med skolkläder (6 par jeans, 5 T-shirtar, 4-6 st långa T-shirtar, gympakläder,  kalsonger, strumpor, vinterjacka och skidbyxor) till sonen. Till mig 2 bas T-shirtar och träningsshorts inför kommande vattengympa säsong. I Gekås säckarna hamnade även några pocketböcker, en stavmixer, pussel, träningsbyxor till Gubbarna, mobilskal, skolblock, duschkräm, presenter till blivande 8-åringen, bilgodis (till hemfärden) och nån mer lite sak som ramlad ner i korgen.

Gekås säcken full
Gekås säcken full

Höll mig till budgeten och då passade jag även på att i skoaffär outleten köpa par fina svarta träskor.

Gekås är så mycket mer än shopping. Man får inte vara stressad och vara beredd på allt folk, men jag går långsamt runt i gångarna och lyssnar/tittar på folk. Tar en fika på fiket, som är billigare än Ikea  – sen strosar jag runt lite tilld. En heldagsutflykt! Personalen på Gekås är underbara, hjälpsamma, trevliga och lugna, vilket smitar av sig på mig.

Kanske kan jag få med mig någon ner och julhandla….

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.