Den absolut godaste pajen jag ätit, så nu bort med gamla smulpaj receptet och fram med 2.0 receptet från Linas matkasse.
Rabarberpaj med kardemumma, ingefära och cashewnötter (källa:Linas matkasse)
Smuldegen:
150 g smör
100 g cashewnötter
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk mortlad kardemumma (jag tog mald från kryddburken)
Fyllning:
400 g rabarber
1 bit färsk ingefära (ca 2 msk riven)
1 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
Hur göra:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela smöret i mindre bitar och grovhacka nötterna. Lägg allt i en bunke och tillsätt mjöl, socker och kardemumma.
Rör ihop till en smulig deg. Skär rabarbern i tunna skivor. Skala och grovriv ingefäran. Blanda rabarber, ingefära, socker och potatismjöl i en skål. Lägg rabarberblandningen i en smord pajform.
Strö över smuldegen och grädda mitt i ugnen 18-20 min.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Njut och njut lite till endast 480 kcal (utan sås/glass) ca 60 minuter på en crosstrainer så kan jag unna mig en bit i morgon också. Mums
Senaste kommentarer