L som i livet, leva, leka och lära

Rabarberpaj 2.0

Den absolut godaste pajen jag ätit, så nu bort med gamla smulpaj receptet och fram med 2.0 receptet från Linas matkasse.

IMG_0184

 

Rabarberpaj med kardemumma, ingefära och cashewnötter (källa:Linas matkasse)

Smuldegen:
150 g smör
100 g cashewnötter
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk mortlad kardemumma (jag tog mald från kryddburken)

Fyllning:
400 g rabarber
1 bit färsk ingefära (ca 2 msk riven)
1 dl strösocker
1 tsk potatismjöl

Hur göra:
Sätt ugnen på 225 grader.

Dela smöret i mindre bitar och grovhacka nötterna. Lägg allt i en bunke och tillsätt mjöl, socker och kardemumma.

Rör ihop till en smulig deg. Skär rabarbern i tunna skivor. Skala och grovriv ingefäran. Blanda rabarber, ingefära, socker och potatismjöl i en skål. Lägg rabarberblandningen i en smord pajform.

Strö över smuldegen och grädda mitt i ugnen 18-20 min.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Njut och njut lite till endast 480 kcal (utan sås/glass) ca 60 minuter på en crosstrainer så kan jag unna mig en bit i morgon också. Mums

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.