L som i livet, leva, leka och lära

Rabarberpaj, enkel njutning

Det är ju rabarbersäsong just nu. Och i helgen plockade vi rabarber på Svärfars land, passar på innan landet säljs. Denna underbara växt från familjen slidesväxter, som kan vara lite sur, men så god.
Kommer ihåg när jag var liten och pallade rabarber uppe hos mina kusiner, min moster gav oss lite socker i en påse som vi doppade stjälkarna i direkt. Ljuvligt barndomsminne.

I helgen blev det varjefall en lättlagad rabarberpaj med smak av havre och kanel (källa: Arla).
Vaniljsås eller glass till är inte ett måste men jag älskar att lägga en stor klick vanligglass på den varma krispiga pajen. Mums!

rabarber paj

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 12 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker

Deg:

  • 1 12 dl havregryn
  • 1 12 dl vetemjöl
  • 12 dl strösocker
  • 125 g margarin/smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.