Det är ju rabarbersäsong just nu. Och i helgen plockade vi rabarber på Svärfars land, passar på innan landet säljs. Denna underbara växt från familjen slidesväxter, som kan vara lite sur, men så god.
Kommer ihåg när jag var liten och pallade rabarber uppe hos mina kusiner, min moster gav oss lite socker i en påse som vi doppade stjälkarna i direkt. Ljuvligt barndomsminne.
I helgen blev det varjefall en lättlagad rabarberpaj med smak av havre och kanel (källa: Arla).
Vaniljsås eller glass till är inte ett måste men jag älskar att lägga en stor klick vanligglass på den varma krispiga pajen. Mums!
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1⁄2 msk potatismjöl
- 1 tsk malen kanel
- 4 msk strösocker
Deg:
- 1 1⁄2 dl havregryn
- 1 1⁄2 dl vetemjöl
- 1⁄2 dl strösocker
- 125 g margarin/smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Senaste kommentarer