L som i livet, leva, leka och lära

Vi leder matchen mot cancern

Vilken dag – det skall vi fira med bubblor! (alkoholfria såklart!)

flaskaI går var vi hos läkaren på Onkologen och fick glädjande besked.
Även om tumören i bukspottskörteln inte går att varken operera eller bota så har vi vunnit en viktigt match.
1-0 mot cancern, svärfar ger sig inte utan en fight. Och jag fick glädjetårar där i den blåa stolen på Doktors rum, glädjetårar är underbara!

Tumören har inte vuxit, inga metastaser i resten av kroppen och cancer markörerna i blodet har sjunkigt.
Svärfar mår bra av behandlingen och den funkar. Inga direkta biverkningar utom att han är trött men ändå inte jätte trött. Visst han somnar lätt framför TV och tar det lugnare.
Så underbar, magiskt, fantastiskt – jag kan inte sluta slänga ur mig postiva superlativ. Han har börjat röra på sig mer, han är pigg och enligt honom själv äter han med god aptit.

Vi lämnade sjukhuset igår med glädjeskutt.

Idag när vi var och fick behandling på avdelningen så fick vi gläjdeskutt av syster A. Under hennes 17 år på avdelningen så hade hon aldrig varit med om något liknaden.
”Jag fick gåshud, ståpäls, när jag läste dina siffror” sa hon. Och när hon berättade detta så visade hon hur håren på armen reste sig <3

Fler glädjetårar….

Svärfar har gått från 930 cancermarkörer i blodet till 107. Helt j**kla otroligt! Kräver en flaska bubblor!

Nu skall man komma ihåg att sjukdomen, cancern, går inte att bota men den går att dämpa eller avstanna. Så matchen är just nu till Svärfars fördel 1-0.

Han skall fortsätta med cellgifter till juli, 3 veckor dropp sen en vecka vila x 3 omgångar. Sedan i juli får han semester, och pausen kommer utvärdas. Se vad som händer med cancern under pausen på en månad. Är det så att det inte skett negativa förändringar kommer dom låta hans kropp vila även augusti. För det är kraftiga gifter som pumpas in i hans kropp så kan man vila kroppen är det jätte bra. Visade sig att en månads vila gjort mer skada en nytta, så påbörjar dom behandlingen igen.

Precis som dom sa när allt började, ingen patient, ingen kropp, ingen cancer är den andra lik. Alla människor reagerar olika, och alla cancerceller lika så.

Denna cancercellen har mött en kärnfrisk ”gubbe” som inte tänker ge vika – så bered dig på en tuff match fu**ing cancer!
Vi kommer ge honom allt stöd vi kan så vi får ha honom kvar i våra liv länge!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.