L som i livet, leva, leka och lära

Gastroskopi undersökning

Idag har jag varit på Sabbatsbergs sjukhus och fått en slang ner i halsen/magen, så kallad gastroskopi.


Det var så fruktansvärt som jag kommer ihåg det (not. gjorde för typ 10-15 år sen).

Sköterskan såg direkt att jag var nervös, vit och blek steg jag in i rummet. Bestämdes direkt att jag skulle få lugnande, skönt!

Först fick jag bedövningsspray i halsen, en stark smak av banan sved till i halsen. Eftersom jag fick kväljningskänslor när hon sprayade första gången så kom det  mesta uppe i gommen. Så fick en dos bedövningssprays till, sen kändes det skumt och lite läskigt i halsen. Direkt efter sprayen fick jag lugnande sen var det dax, och tur för både mig och dom att jag fick lugnade.  Försökte bita i munskyddet och andas precis som sköterskan sa, men trots lugnade var det vidrigt och känslan när slangen ska ner är panik blandad med kräkreflexer. 

Efter undersökningen fick jag vila på en brits ca 1 timme.

Maken kom och hämtade mig, sen blev det soffläge resten av dagen. Fick i mig lite frukost sen sov jag flera timmar. Haft huvudvärk, öm i halsen, halsbränna och svid i magen men så glad att det är över.

I morgon ska jag ringa läkaren för se när vi ska träffas för få resultat, eller få rätt medicinering. Så trött på halsbrännan, uppstötningar och öm i magen/mellangärdet.


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.