L som i livet, leva, leka och lära

Pepparkakskola att ge bort eller äta själv

Fick en jätte fin och god present av L & dottern L

IMG_0777.JPG
Ska ju inte äta kola, och är rejält rädd om tänderna men kunde inte låta bli att smaka….

Mjuka, pepparkakiga och jätte smaskiga, personligt inrullade i fint pysslat ”kolapapper”. Allt i en söt burk.
Perfekt julgåva när man ska hälsa på någon, som lilla jag fick.

Recept
1/2 ljus sirap
1 dl socker
2 dl Milda Visp 20%
50 gram Milda Mat & Bakmargarin
2 tsk pepparkakskryddor

1. Mät upp alla ingredienser förutom pepparkakskryddorna i en kastrull. Låt koka ihop sakta till tjock konsistens, rör om med en träslev och håll uppsikt så att kolan inte bränns eller kokar över.

2. Koka tills temperaturen visar 122 eller gör kulprovet.

3. Låt smeten svalna något och rör sedan i pepparkakskryddorna.

4. Häll ut kolasmeten i en liten bakplåtspappersklädd form. Låt svalna, skär i bitar.

5. Linda in bitarna i lite smörpapper eller cellofan.

Mer underbara jultips hittar du här på Milda, i deras härliga julbok.

IMG_0779.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.