I veckans kasse från Lina kom även ett recept på frukost-/ mellanmålsbröd.
Enkla små filmjölksbröd med pumpafrön, bulgur och tranbär.
Jätte enkelt att göra.
RECEPT
4 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl pumpafrö + lite extra till garnering
1 dl solroskärnor
1 dl torkade tranbär
1⁄2 l filmjölk
1⁄2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 dl bulgur, kokt och avsvalnat
3⁄4 tsk bikarbonat
Hur göra:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, pumpafrö, solroskärnor
och torkade tranbär i en bunke. Vispa ihop filmjölk, sirap, salt, bulgur och bikarbonat i en annan bunke. Blanda samman allt till en kletig deg. Klicka ut degen i 18-20 bitar på en plåt med bakplåtspapper. Strö gärna lite pumpafrön över varje bulle. Grädda mitt i ugnen 10-15 min
För viktväktarna så om du får ut 19 bullar/bröd för en deg så blir det 4 points per portion.
Källa: Linas matkasse
Senaste kommentarer