L som i livet, leva, leka och lära

Mexikanska viktväktarpiroger

I helgen fick jag tips av en Fejsbook grupp för oss Viktväktare om Mexikanska Piroger så tänkte måste testa. Hade kvar tacoköttfärs från helgen så perfekt.

IMG_0739.JPG
Receptet på viktväktarna ändrade jag efter tipset att bra ut smör mot kesella.
Ingredienser
2⅓ dl Vatten
1 pkt Jäst
12 dl Vetemjöl
½ tsk Salt
1½ dl kesella (light)
5 st Ägg
2 st Lök
2 tsk Olja
2 tsk Chilipeppar, färsk
400 g Nötfärs 10%
2 klyfta(or) Vitlök
1 tsk Oregano, torkad
2 krm Paprikapulver
2 krm Chilipulver
2 msk Chilisås tomat

Instruktioner
Blanda vatten och salt i en skål, smula ner jästen och rör om tills jästen är löst. Rör i 4 dl mjöl och låt jäsa till dubbel storlek.
Rör ihop Kesellan med 4 ägg och häll ned i degen.
Tillsätt resterande mjöl. Finhacka lök och fräs den mjuk i olja. Skär ytterst tunna skivor av chilifrukt, peta bort kärnor och vita mellanväggar. Rör ner chili i lökfräset, sätt till färsen och fortsätt att fräsa under omrörning tills färsen grynar sig. Rör ner pressad vitlök, kryddor, chilisås och 2 msk vatten. Sänk värmen och låt puttra under lock i 10 minuter.
Smaka av med kryddor.
Kavla ut degen och lägg på fyllning, vik och pressa ihop kanten med en gaffel. Pensla med 1 uppvispat ägg.
Grädda i 225° ca 10-15 min.

Lite ”meckigt” att få till pirogerna, och få dom jämna o fina men på slutet hade jag fått in tekniken.

IMG_1701.JPG

Totalt 16 piroger (7 points per pirog), men till nästa gång kommer jag krydda mer. Dom var lite tama. Även fylla i med majs, det gillar jag. Men dom blev helt okay, även Maken gav godkänt!

Serveras med sallad.

Tack för tipset Anna och Erica i FejsbookGruppen. Orginalreceptet kommer från Viktväktarna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.