L som i livet, leva, leka och lära

Pad thai kyckling, jordnötter och lime

I går var det dags för Linas matkasse igen – och yummi vad gott. (viktväktarpoints 11 utan jordnötter och 15 med nötterna – värt som vardagslyx)

padthai

RECEPT

  • Blomkål
  • Ingefära
  • Jordnötter
  • Kycklingfilé
  • Lime
  • Risnudlar
  • Rödlök
  • Sugarsnaps
  • Ägg (H)
  • Flytande Honung
  • Japansk Soja
  • Olja
  • Salt
  • Sambal Oelek
  • Vitlöksklyfta
  • Vitvinsvinäger
  1. Finriv 1 bit ingefära (1½ msk) och grovhacka 1 vitlöksklyfta. Lägg allt i en mixerbunke.
  2. Tillsätt 2 1/2 msk japansk soja, 1 msk vitvinsvinäger, pressad saft från 1 lime, 2 msk flytande honung, 1 tsk sambal oelek och 50 g jordnötter till bunken. Mixa med stavmixer till en jordnötsdressing.
  3. Koka 125 g risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Klyfta 1 lime. Finhacka 1/2 rödlök och finstrimla 1/2 ask sugarsnaps. Lägg upp allt i skålar.
  5. Klyfta 1/2 rödlök och skär 1/4 blomkål (ca 100 g) i små bitar. Strimla ca 300 g kycklingfilé.
  6. Hetta upp lite olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kyckling, blomkål och 1 vitlöksklyfta (pressad) 2-3 min. Krydda med 1 krm salt.
  7. För kycklingfräset åt sidan i stekpannan. Tillsätt 1 ägg, vispa sönder ägget och stek ca ½ min. Blanda ner nudlar och rödlök. Fräs i ytterligare 1 min. Blanda ner jordnötsdressingen.
  8. Strö lite jordnötter över nudelwoken och servera med rödlök, sugarsnaps och limeklyftor.

Vi gillar det lite starkare så vi hade 2 tsk sambal oelek.

Källa: Linas matkasse (för två personer)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.