I går var det dags för Linas matkasse igen – och yummi vad gott. (viktväktarpoints 11 utan jordnötter och 15 med nötterna – värt som vardagslyx)
RECEPT
- Blomkål
- Ingefära
- Jordnötter
- Kycklingfilé
- Lime
- Risnudlar
- Rödlök
- Sugarsnaps
- Ägg (H)
- Flytande Honung
- Japansk Soja
- Olja
- Salt
- Sambal Oelek
- Vitlöksklyfta
- Vitvinsvinäger
- Finriv 1 bit ingefära (1½ msk) och grovhacka 1 vitlöksklyfta. Lägg allt i en mixerbunke.
- Tillsätt 2 1/2 msk japansk soja, 1 msk vitvinsvinäger, pressad saft från 1 lime, 2 msk flytande honung, 1 tsk sambal oelek och 50 g jordnötter till bunken. Mixa med stavmixer till en jordnötsdressing.
- Koka 125 g risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Klyfta 1 lime. Finhacka 1/2 rödlök och finstrimla 1/2 ask sugarsnaps. Lägg upp allt i skålar.
- Klyfta 1/2 rödlök och skär 1/4 blomkål (ca 100 g) i små bitar. Strimla ca 300 g kycklingfilé.
- Hetta upp lite olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kyckling, blomkål och 1 vitlöksklyfta (pressad) 2-3 min. Krydda med 1 krm salt.
- För kycklingfräset åt sidan i stekpannan. Tillsätt 1 ägg, vispa sönder ägget och stek ca ½ min. Blanda ner nudlar och rödlök. Fräs i ytterligare 1 min. Blanda ner jordnötsdressingen.
- Strö lite jordnötter över nudelwoken och servera med rödlök, sugarsnaps och limeklyftor.
Vi gillar det lite starkare så vi hade 2 tsk sambal oelek.
Källa: Linas matkasse (för två personer)
Senaste kommentarer