L som i livet, leva, leka och lära

Caesarsallad

I värmen och efter allt gott grillat kött senaste tiden blev jag sugen på kycklingsallad. Med bacon och gammalt baguette i frysen så ”slängde” jag ihop en härlig sallad. Perfekt då jag fin besök av goaste Kusinen M.

IMG_3555.JPG
Super enkelt och gott med eller utan dressing.
Stekte bacon knaprigt.

IMG_3551.JPG
Använde Romansallad och fyllde ut med Isbergssallad. Hade även lite Paprika hemma så i med det oxå. Maken grillade kyckling på kolgrillen med enkel marinad av olja, grillkrydda och lite honung.
Rostade brödkrutonger i ugnen (150 gr) av gammalt baguette bröd som jag hade i frysen.
tips: släng inte baguette som blir över från middagen utan in i frysen med brödet. Sen tar vi fram och rostar i ugnen med eller utan topping. Snabb och enkel lyx.
Blandade ihop olja, vitlök och lite rosmarin sedan doppade jag bröd bitarna som jag skurit. Tog bort hårda kanterna först sen dopp och på en plåt med bakplåtspapper.

IMG_3552.JPG

IMG_3553.JPG
Perfekt sallad att förberedda sen bara slänga ihop när lunchen/middagen närmar sig. Pricken över i:t är förstås parmesanost som jag hyvlade över.
Självklart kan man röra ihop dressingen själv men då jag, i sann Viktväktaranda, hoppar över detta så blev det köpedressing.

Blev gottis!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.