När det inte blev badvädret idag utan mer störtregn och ösregn så passade jag på att baka.
RECEPT
ingredienser
6dl ljummen lättmjölk
1pkt jäst
1dl smör&rapsolja (eller smör/margarin/olja)
5dl havregryn
1dl vetekross
4msk linfrön (hade en färdig egen blandning med linfrön o chiafrön)
2msk strösocker
2tsk salt
10-12 dl mjöl special med fullkorn (eller vetemjöl om man har det hemma)
gör så här
Häll mjölken i beredaren, lägg i jästen och kör till den löst sig.
Blanda i fettet, havregryn, kross, linfrön, socker och salt. Arbeta ner mjölet till degen släpper i kanten.
Låt jästa 40 min.
Stjälp upp degen och arbeta ihop den. Kavla ut till ca 1 cm tjock platta. Ta ut kakor med ett glas eller burk ca 10 cm i diameter. Nagga ”kakorna” med gaffel och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta ca 30-40 minuter.
Grädda mitt i ugnen 250 grader ca 6-8 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler.
.
Om jag räknat rätt på Viktväktarnas receptskapare så landar ett bröd på 3ppt
Senaste kommentarer