L som i livet, leva, leka och lära

Tekakor med kross och frön

När det inte blev badvädret idag utan mer störtregn och ösregn så passade jag på att baka.

20140727-165657-61017449.jpg
RECEPT
ingredienser
6dl ljummen lättmjölk
1pkt jäst
1dl smör&rapsolja (eller smör/margarin/olja)
5dl havregryn
1dl vetekross
4msk linfrön (hade en färdig egen blandning med linfrön o chiafrön)
2msk strösocker
2tsk salt
10-12 dl mjöl special med fullkorn (eller vetemjöl om man har det hemma)

gör så här
Häll mjölken i beredaren, lägg i jästen och kör till den löst sig.
Blanda i fettet, havregryn, kross, linfrön, socker och salt. Arbeta ner mjölet till degen släpper i kanten.

Låt jästa 40 min.

Stjälp upp degen och arbeta ihop den. Kavla ut till ca 1 cm tjock platta. Ta ut kakor med ett glas eller burk ca 10 cm i diameter. Nagga ”kakorna” med gaffel och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta ca 30-40 minuter.

20140727-165730-61050084.jpg
Grädda mitt i ugnen 250 grader ca 6-8 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler.
.

20140727-165902-61142328.jpg
Om jag räknat rätt på Viktväktarnas receptskapare så landar ett bröd på 3ppt

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.