RECEPT
4 1/2 dl mjöl
1 dl socker
200 gram margarin
till syltkakor
sylt efter smak
till kanelkakor
3 msk socker
1 1/2 tsk kanel
Gör Så Här:
1. Blanda mjöl och socker i en bunke, blanda med sked eller med händerna.
2. Skär margarinet i små bitar och blanda allt till en fast deg.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
Syltkakor
1. Gör små runda bollar av degen.
2. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite grann.
3. Tryck ner ett finger i varje kaka så det blir en liten grop.
4. Lägg en klick sylt i varje grop.
5. Grädda kakorna i 10-12 minuter
Kanelkakor
1. Gör små runda bollar av degen, platta till bollarna lite grann.
2. Blanda ihop socker och kanel i en djup tallrik.
3. Doppa i kakorna i kanel-, och sockerblandningen
4. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter.
Källa: Kråkes Kokbok
Senaste kommentarer